Pastors critiquen que alguns gossos d'atura només els entrenin per concursar

Per posar-hi remei, aquest diumenge faran el segon concurs alternatiu a Puigcerdà: l'interraces de gossos pastor

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge al matí, a Puigcerdà es farà la segona edició del concurs interraces de gossos pastor. El concurs ha estat organitzat per pastors que estan molestos amb els concursos de gossos d'atura tradicionals.

Diuen que s'han desvirtuat perquè alguns dels gossos que hi participen no treballen realment amb els ramats i només els entrenen per fer el concurs. Per això, aquest cap de setmana organitzen, per segon cop, un concurs "alternatiu".

Lluís Garcia, de cal Negre, a l'estiu, té mil ovelles en un estable de coll de Pal i aviat les baixarà a prop de Vic perquè hi passin l'hivern. Ell és un dels pastors que participaran aquest cap de setmana al concurs interraces de Puigcerdà.

Un concurs que busca diferenciar-se dels tradicionals concursos de gossos d'atura perquè, segons diuen, han perdut l'essència:

"És un concurs que en la seva essència només es dedica a fer allò. Treballen en altres coses i només entrenen els gossets per fer això. I clar, nosaltres tenim els gossos per treballar. Si anéssim amb els gossos que només són de concurs, les ovelles es riurien de nosaltres. No podríem anar enlloc. El gos ha de mossegar, perquè si no mossega les ovelles li prenen el pèl."

 

 

Esteve Rivero també treballa de pastor, en aquest cas a Ger, a la Cerdanya. Ell és un dels organitzadors del concurs interraces de diumenge i hi participarà amb la Yuta, la seva gossa des de fa deu anys. Diu que fan un gran equip:

"És una gossa que ens avenim molt i només li falta parlar. És que amb la mirada ja ens entenem. La gràcia del concurs interraces és que els pastors no saben les proves fins al moment de començar. El jutge els ho explica i això dona l'al·licient aquest de no poder ensenyar-li res al gos a casa."

El motiu final del concurs interraces és l'objectiu que hi havia al principi d'aquests concursos i és trobar el millor mascle i la millor femella per creuar-los i aconseguir bons gossos pastor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut