23 paseos caramel films 1
Fotograma de la pel·lícula "23 paseos"

Passejos, animals, amors i desamors en les estrenes del cap de setmana

Un documental de Scorsese i un altre sobre la mort de Robin Williams, estrenes destacades a plataformes

Isma MartínActualitzat

Les estrenes d'aquesta setmana a cines i plataformes arriben farcides de passejos amb animals, passejos per Nova York, històries d'amor i desamor, una sèrie de la factoria Marvel i personatges tan coneguts com Robin Williams o Martin Scorsese. I també cinema experimental, com el de l'Xcèntric, al CCCB, que està d'aniversari.


"23 paseos"

Dirigida per Paul Morrison
Comèdia dramàtica. 102 minuts. Regne Unit

Que els passejos canins són generadors d'amistats entre gossos i entre amos és ben sabut. I fins i tot d'amors, i de maduresa, com el que construeixen, en 23 passejos, una parella d'avis britànics que hauran de vèncer pors i motxilles personals.

 

 

"Vacaciones contigo... y tu mujer"

Dirigida per Caroline Vignal
Comèdia. 95 minuts. França

Una mestra busca passar les vacances el més a prop possible del seu amant, pare d'una alumna seva, encara que també hi hagi la dona. Passejades en ruc i situacions còmiques en aquesta comèdia francesa.

 

 

"Fritzi. Un conte revolucionari"

Dirigida per Matthias Bruhn i Ralf Kukula
Animació. 86 minuts. Alemanya. Traduïda al català

Pel·lícula d'animació que ens transporta, de forma didàctica, cap a Alemanya, just quan el mur que divideix el país està a punt de caure. A l'Est hi viu la jove protagonista que, quan la seva millor amiga marxa sobtadament, comença a prendre consciència de la situació política.

 

 

"Els Elfkins"

Dirigidaper Ute von Münchow-Pohl
Animació. 88 minuts. Alemanya. Traduïda al català

Animació infantil i alemanya. Els Elfkins han estat vivint sota terra durant més de 200 anys fins que, un dia, pugen a la superfície i entren en contacte amb els éssers humans. Entren a la cuina d'un pastisser, on aprendran el valor d'ajudar-se els uns als altres.

 

 

"Fellini de los espíritus"

Dirigida per Selma Dell'Olio
Documental. 100 minuts. Itàlia.

El documental "Fellini de los espíritus" repassa la filmografia del mestre italià a partir de la seva omnipresent vessant espiritual i mística. Un viatge per allò misteriós, esotèric i invisible de les seves pel·lícules. L'escoltem a ell i les seves magnífiques observacions, però també Damien Chazelle, Terry Gilliam o William Friedkin, entre d'altres.

 

 

A plataformes:

"One night in... Miami"

Dirigida per Regina King
Drama. 110 minuts. Estats Units. Amazon Prime Video.

Debut de la directora Regina King. Drama racial, intimista i amb aires teatrals que ens tanca a l'habitació d'un hotel, als anys 60, ni més ni menys que amb Cassius Clay, Malcolm X, Sam Cooke i Jim Brown, que debaten i busquen canviar el curs de la història de la segrecació racial al sud del país.

 

 

"El deseo de Robin"

Dirigida per Tylor Norwood
Docmental. 77 minuts. Estats Units. Filmin

Filmin recupera al documental "El deseo de Robin", sobre la figura de l'actor Robin Williams, per explicar tota la veritat sobre la seva mort. Suïcidi, sí, però per acabar amb l'infern personal que passava degut a una demència letal que mai ningú li va diagonisticar. El diagnòstic va arribar amb l'autòpsia, i ara la seva dona ajuda a desestigmatitzar aquesta malaltia.

 

 

"Supongamos que Nueva York es una ciudad"

Dirigida per Martin Scorsese
Sèrie documental. Estats Units. Netflix.

Martin Scorsese dirigeix aquesta serie docmental en què escolta, riu i grava el discurs lúcid, àcid, divertit i de verb frenètic de la seva amiga i escriptora Fran Lebowitz. Una deliciosa carta d'amor i odi conjunta a la seva ciutat.

 

 

"Bruja Escarlata y visión"

Dirigida per Jac Schaeffer i Matt Shakman
Sèrie. Estats Units. Disney +

"Bruja Escarlata y Visión" combina televisió clàssica i l'univers cinematogràfic de la factoria Marvel en una sèrie amb matrimoni amb superpoders que comença a sospitar de la vida idealitzada que els envolta.

 

 

"Nobel"

Dirigida per Per-Olav Sørensen
Sèrie. Noruega. Filmin

Sèrie noruega que narra la història d'un soldat que, després de tornar de la Guerra de l'Afganistan, veu com la seva vida i família corre un seriós perill de convertir-se en la peça clau d'una conspiració política internacional.

 

 

"Xcèntric"

CCCB, 20 anys

I com que de cinemes n'hi ha molts possibles, el CCCB projecta la seva pel·lícula particular, la de l'Xcèntric, que celebra 20 anys consagrat al cine més experimental. I ho fa reivindicant el cine en pantalla gran i de forma estable, les projeccions en la versió i formats originals i les dones cineastes. I difonent també en línia algunes obres del seu arxiu.

ARXIVAT A:
CinemaCultura
Anar al contingut