Pla general de l'Alba i la Remei d'Alcanar, una de les parelles intergeneracionals que s'han sumat al projecte 'Sortim Junts…
Pla general de l'Alba i la Remei d'Alcanar, una de les parelles intergeneracionals que s'han sumat al projecte 'Sortim Junts' per acompanyar la gent gran que viu sola durant el confinament. Imatge del 18 de maig del 2020 (horitzontal)

Passejar i xerrar amb jovent, "la millor medicina" contra l'aïllament i la solitud per a la gent gran d'Alcanar

Actualitzat

ACN Alcanar.-Sis parelles s'han sumat al projecte 'Sortim junts' que ha impulsat l'Ajuntament d'Alcanar per promoure l'acompanyament de la gent gran del municipi per part del jovent en les passejades que els són permeses durant el desconfinament. L'Alba i la Remei surten tres dies a la setmana a caminar juntes. Comparteixen experiències i han descobert alguns vincles que les uneixen i que desconeixien. Per a l'Alba, que té 21 anys, l'experiència està sent molt "enriquidora" però la Remei ha trobat en la jove "la millor medicina" contra la solitud i l'aïllament imposat pel confinament. Aquest era el principal objectiu de la iniciativa, que promou també la salut i les relacions intergeneracionals.

A través del suport psicològic telefònic que ofereix el consistori d'Alcanar, amb la col·laboració de quatre voluntaris, havien detectat molt desassossec i angoixa entre la gent gran a l'hora de tornar a sortir de casa amb la desescalada. "Vam deduir que la millor manera era que la gent jove els acompanyés, els traslladés un missatge de vitalitat i els retornés les ganes de reprendre el dia a dia", ha apuntat l'alcalde Joan Roig. "Hem entrellaçat dues realitats, el jovent i la gent gran, que es poden ajudar moltíssim els uns als altres. Els joves envien un missatge de tranquil·litat, els acompanyen i els fan sentir segurs per sortir al carrer. Així poden ampliar la seva zona de confort", ha afegit.La Remei, una de les usuàries, n'ha donat testimoni. Viu sola i no pot estar amb els fills i els nets com abans d'aquesta situació d'emergència. "Em va molt bé tenir amb qui enraonar. Caminem, l'Alba em conta coses, i jo també", ha explicat. La Remei li explica anècdotes del poble quan ella era petita i també vivències de més gran i han descobert que les uneix l'amistat de la Remei amb els avis i la mare de l'Alba. "La coneixia quan era petita i l'havia perdut. Es fan grans i els veus com a forasters i ara l'he tornat a recuperar", ha destacat la dona. "Caminem pel poble i pel camp, ara que està tot tan florit. Està molt bonic i ens ho passem molt bé", ha afegit.La Remei trobava a faltar sortir a caminar i fer-ho acompanyada diu que "és millor que cap medicina". "Sola fa de mal anar. Trobes el camí molt llarg. Si vas en companyia i enraonant, quan te n'adones ja has tornat a casa", ha destacat. L'Alba es va apuntar a la iniciativa de seguida. "Ens fa sentir bé que ells puguin sortir al carrer i passejar, compartim experiències i xerrem i és molt bonic i enriquidor", ha explicat. També va animar una amiga seva a participar-hi, i amb quatre voluntaris més, ja són sis les parelles que surten regularment a fer una passejada.Com ha assenyalat Roig, les trucades per repetir amb l'experiència són el millor indicatiu que la iniciativa funciona. "D'aquí després en sortiran amistats", ha apuntat l'alcalde. "A mi m'agradaria continuar-ho en futur. Sempre va bé, en confinament o sense", ha reconegut l'Alba.

Anar al contingut