Joan Miquel Prats entrant a la Batllia
Joan Miquel Prats entrant a la Batllia
Andorra

Passa a disposició judicial el conseller delegat de Banca Privada d'Andorra, Joan Pau Miquel Prats

La policia andorrana ha esgotat el termini màxim que li permet la legislació per interrogar el detingut

RedaccióActualitzat

El conseller delegat de Banca Privada d'Andorra, Joan Pau Miquel Prats, ha passat a disposició judicial després de 48 hores en dependències policials.

El directiu ha entrat a la Batllia -els jutjats d'Andorra- amb un vehicle amb els vidres tintats. Ara ha de declarar davant del jutge Canòlich Mingorance, que instrueix la causa.

La policia andorrana ha esgotat el termini màxim que li permet la legislació per interrogar el detingut. El jutge haurà de decidir les mesures cautelars que li aplica.

A Joan Pau Miquel Prats se l'acusa d'un delicte continuat de blanqueig de capitals procedents del crim organitzat. Dimecres, el govern andorrà va decidir intervenir i destituir tot el consell d'administració de Banca Privada d'Andorra, una mesura sense precedents en la història financera del país.

La policia no ha donat detalls sobre les altres dues ordres de detenció existents contra gestors de l'entitat acusats també d'un delicte de blanqueig de capitals. Aquests dos treballadors haurien estat els principals responsables de la captació de capitals per blanquejar derivats de la xarxa dels empresaris Petrov i Gao Ping.

Principal executiu

Prats és el màxim responsable de l'entitat bancària andorrana després dels copropietaris i presidents, els germans Higini i Ramon Cierco Noguer.

El banc va ser intervingut pel govern andorrà dimecres passat després que els Estats Units el van acusar de participar en el blanqueig de diners procedents d'organitzacions criminals de Rússia, la Xina i Veneçuela.

La denúncia dels Estats Units implicava els directius de l'entitat, que haurien actuat de manera conscient, facilitant transaccions en nom de blanquejadors de capitals i, a canvi, haurien rebut importants comissions.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut