Barcelona

Pasqual Maragall renuncia a la presidència del PSC amb un article titulat "Carta als amics"

L'anunciada retirada de Maragall ja és un fet. En un article que publica aquest dimecres el diari "La Vanguardia", amb el títol "Carta als amics", l'expresident de la Generalitat afirma que "ha arribat l'hora de fer efectiva la renúncia" com a president del PSC. Maragall no parla dels motius de la retirada i, en canvi, se centra en els objectius pendents, en els deures que, segons ell, té el PSC, entre els quals hi ha recuperar l'entitat de l'àrea metropolitana de Barcelona i que els socialistes catalans tinguin un grup propi al Congrés.

Actualitzat

En l'article, Maragall comença fent balanç per afirmar que els 15 anys d'alcalde i 3 de president de la Generalitat han estat profitosos per a Catalunya i pocs ho poden negar. Ara, diu, la nova generació de polítics de centreesquerra ha de tirar endavant nous projectes.

Dit això, el fins ara president del PSC fa un seguit d'encàrrecs al seu partit. Com per exemple, que tingui grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, al marge del PSOE. En cas contrari, adverteix, es produirà una decepció.

Maragall també confia que el president José Montilla tiri endavant un Senat de les autonomies i sosté que l'Espanya plural és una realitat indiscutible, però insisteix que si l'Estatut és retallat substancialment, caldria reformar la Constitució.

D'altra banda, l'expresident de la Generalitat considera que cal recuperar l'àrea metropolitana de Barcelona com a entitat.

Finalment, Pasqual Maragall insisteix que ara toca Europa, que defineix com la "nova gran pàtria". I, en aquest sentit, confirma les seves intencions d'impulsar la fundació d'un nou Partit Demòcrata Europeu. Un projecte en el qual afirma que no està sol, que pretén anar més enllà del socialisme i incorporar veus nacionalistes i de la democràcia cristiana.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut