Barcelona

Pasqual Maragall, elegit Català de l'Any 2007 pels lectors d'"El Periódico de Catalunya" i els espectadors de TV3

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, és el Català de l'Any 2007. L'alcalde dels Jocs Olímpics i el president de l'Estatut s'ha endut el guardó que atorguen TV3 i el Periódico de Catalunya. Pasqual Maragall ha estat escollit per l'audiència de Televisió de Catalunya i els lectors d'aquest rotatiu per un 50,3% dels vots. El guardó l'ha entregat, justament, el seu successor en el càrrec, el president José Montilla. L'expresident ha arrabassat el premi als altres dos finalistes: el pilot Isidre Esteve i la cuinera amb més estrelles Michelin, Carme Ruscalleda. El premi s'ha entregat en una gala plena de sorpreses que ha durat més de dues hores.

Actualitzat
Després de gairebé dos mesos, 10.000 candidats i més de dues hores de gala al Palau de Congressos de Barcelona, l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha estat elegit Català de l'Any 2007. Els espectadors han pogut votar durant tota la gala, en la qual s'ha fet una repassada de la vida dels tres finalistes amb vídeos i entrevistes amb tots tres i amb persones del seu entorn.

La cursa per triar el Català de l'Any va començar l'1 de febrer. Dels 10.000 candidats proposats pels espectadors de TV3 i els lectors d'"El Periódico", quinze van passar a la fase següent, i després d'aquest llarg recorregut només tres candidats van arribar a la final. Han estat: Isidre Esteve, Pasqual Maragall i Carme Ruscalleda.

Un marcador ha anat informant de com evolucionaven les votacions, però sense revelar a qui pertanyia cada percentatge, ja que fins al final del programa no s'ha revelat qui era el guanyador. La gala, durant la qual s'ha sortejat un Hyunday Getz entre els votants de la tercera fase, l'han presentada Josep Cuní i Lídia Herèdia juntament amb els col·laboradors del programa "Els matins" Mònica López i Martí Gironell.

La nit ha estat plena de "parelles inèdites", com per exemple el Màgic Andreu i el Mag Lari, i Paco Morán i Joan Pera. L'Original Orquestra Taller de Músics ha amenitzat la vetllada amb la seva música.
Anar al contingut