Barcelona

Pasqual Maragall abandona també la militància del PSC

L'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, ja no milita al PSC. Maragall ho ha explicat en el decurs d'una entrevista al programa "Problemes domèstics", a Catalunya Ràdio. El també expresident del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), càrrec que va abandonar l'11 de juny passat, ha dit que ja no milita al partit perquè no en paga la quota corresponent. A banda, Maragall ha anunciat també que no serà candidat del Partit Demòcrata que promou, però que diferents alcaldes i alcaldesses, de qui no pot revelar el nom, s'han apuntat al seu projecte. Finalment, Maragall ha revelat que José Montilla apostava per José Bono com a líder del PSOE en el Congrés de l'any 2000 que va guanyar Rodríguez Zapatero.

Actualitzat

Segons Maragall, a diferència de Montilla, van ser ell i l'exvicepresident Alfonso Guerra els que van fer "guanyador" d'aquell congrés l'actual president del govern. "Jo vaig donar suport a Zapatero al Congrés del PSOE contra Bono, que el defensaven tots: Montilla, Narcís Serra, [...] Chaves, que era el president del partit en aquell moment. El vam fer guanyador [a Zapatero] Alfonso Guerra i jo", ha assegurat Maragall.

L'expresident de la Generalitat ha admès també que confiar en Zapatero va ser un error. En aquest sentit, ha recordat que el president espanyol era un "federalista castellanolleonès" que "un cop es va veure en l'obligació de governar [...] va optar per la línia de Felipe González".

Segons Maragall, aquesta línia consisteix a acceptar que Espanya és "complicada" i que per resoldre-ho s'ha de pactar des de Madrid amb els nacionalistes bascos i catalans, "que són els que millor expressen les seves rareses [...] i que els socialistes callin", en al·lusió al PSC.

Finalment, Maragall també ha fet referència a la futura resolució del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. Maragall ha suggerit que, si el Constitucional sentencia contra el text, s'haurà de tornar a començar de nou, ja que el que surti de l'alt tribunal no serà el que el poble català havia ratificat.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut