Puigdemont ha felicitat, des de Brussel·les, el nou president del Parlament (ACN)
Carles Puigdemont (ACN)
Brussel·les

Puigdemont i els consellers cessats que són a Brussel·les renuncien al vot delegat

Marta Pascal i David Bonvehí són a la capital belga per parlar amb Puigdemont sobre el futur govern

Actualitzat

La dotzena legislatura arrenca de manera excepcional. Ni el president de la Generalitat ni el govern destituït no eren a la cambra. Els consellers cessats que són a Brussel·les -Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig-, finalment, no han demanat delegar el vot. Sí que ho han fet els diputats electes que són a la presó, tot i la queixa de Ciutadans i el PP.

Carles Puigdemont, a través de Twitter, ha felicitat Roger Torrent. Ha dit que està segur que assumirà el càrrec de president del Parlament amb "noblesa i valentia".

 

 

Poc abans, Puigdemont, en un altre tuit en què apareixen imatges de les càrregues policials de l'1 d'octubre, ha dit que l'estat espanyol només entén de "por, violència i imposició".

 

 

Un dels quatre consellers cessats que acompanyen Puigdemont a Brussel·les, el republicà Toni Comín (ERC), el conseller de Salut destituït, ha destacat que Rajoy li ha impedit ser present en el primer ple del Parlament.

 

 

El conseller de Cultura cessat, Lluís Puig, també ha lamentat en un tuit la seva absència en el ple.

 

 

La consellera d'Agricultura destituïda, Meritxell Serret, ha lamentat no haver pogut ser al ple de constitució de la cambra en una piulada en què qualifica Espanya d'"estat demofòbic":

 

 

De cara a la sessió d'investidura, la consellera d'Ensenyament cessada, Clara Ponsatí, es pregunta com pensen impedir que Puigdemont sigui el president de la Generalitat.

 

 

 

Negociacions a Brussel·les

Els coordinadors del Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT), Marta Pascal i David Bonvehí, són també a Brussel·les per reunir-se amb Carles Puigdemont. Mentre a Barcelona s'ha constituït un nou Parlament de Catalunya, els dos màxims responsables del PDeCAT són a la capital belga per parlar amb el diputat electe i cap de llista de Junts per Catalunya dels pròxims passos que cal seguir i del futur govern.

Puigdemont, que serà el candidat a president del govern, i els quatre consellers cessats que són fora de l'Estat han renunciat aquest dimecres a demanar a la mesa d'edat del Parlament poder delegar el seu vot, ja que per constituir la mesa de la cambra no eren necessaris. Ara queda pendent la incògnita de si ho demanaran més endavant, després que el govern espanyol hagi avisat que no ho permetrà i que hi presentaria recurs immediatament.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestidura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut