Barcelona

Pascal vol "un govern legal", Millo ho celebra i Artadi insisteix en Puigdemont

La coordinadora general del PDeCAT creu que només Puigdemont pot plantejar "l'escenari del candidat alternatiu"

RedaccióActualitzat

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, considera que la prioritat número u de la negociació entre JxCat i ERC ha de ser un govern que comenci a fer política, i que la fórmula per aconseguir-ho, ha d'estar dins del marc legal. Pascal ho ha dit en una entrevista a "La Vanguardia", on no ha aclarit quin ha de ser el paper de Carles Puigdemont des de Brussel·les:

"El país necessita un govern estable dins la legalitat vigent per poder defensar un programa de govern i fer política. JxCat ha de trobar la fórmula més apropiada per correspondre al resultat de les urnes".

"El país no es pot permetre 155 dies de 155. No se'n podia permetre ni un. Així doncs, la prioritat absoluta és tenir govern. NO és fàcil relligar tots els legítims punts de vista, però el bé superior a preservar és el país i les institucions". 

De fet, diu que quan el seu partit es va presentar a les eleccions del 21 de desembre va assumir la legalitat vigent que emana de l'Estatut i la Constitució. Pascal, que es defineix com a independentista, diu que és dins d'aquest marc on cal buscar la sortida política al conflicte que viu Catalunya.

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha celebrat aquest matí les paraules de Pascal però li ha demanat que es traslladin a la realitat.

"Em sonen molt bé aquestes paraules".
"Que aquestes expressions de voluntat, que han trigat massa a expressar-se públicament, es traslladin a la realitat".

 

Millo ha reiterat que Catalunya ja podria tenir un president investit i un govern constituït, que a més ha assegurat que suposaria el cessament de l'article 155.

El paper de Puigdemont

Sobre la investidura de Puigdemont, la líder del PDeCAT creu que si s'hagués de triar un candidat alternatiu hauria de ser ell mateix qui ho plantegi. Però mentre no digui res, el lideratge de Puigdemont, assegura, no es pot qüestionar:

"Aquest escenari només el pot plantejar Carles Puigdemont. No hi ha plans B ni C fins que el president no digui el contrari".

 

Des de la candidatura de Puigdemont, Elsa Artadi, ha replicat que "el govern estable el desitja i defensa tothom". En una entrevista a l'ACN, la portaveu de JxCat, ha assegurat que el que cal també és legitimar les institucions, enteses com el president destituït, Carles Puigdemont, el govern i el Parlament.

Segons Artadi, el lideratge del Govern correspon al "president legítim" però manté també que és "al Palau on s'ha de fer la feina, i aquesta és la nostra estratègia a seguir".

Sobre la investidura, la portaveu de JxCat ha explicat que ja s'han reprès les negociacions amb ERC i que es treballa "intensament" per poder tirar el país endavant i per les "garanties" que els republicans els han demanat.       

 

Arrimadas pressiona per una nova ronda de contactes

Inés Arrimadas, de Ciutadans, ha posat pressió a Roger Torrent perquè iniciï una nova ronda de contactes, i adverteix que reclamarà un ple extraordinari per desbloquejar la situació: 

"Si el Sr. Torrent no obre immediatament una nova ronda de contactes i això significa, òbviament, que renuncïi a seguir bloquejant el Parlament a causa de Puigdemont, un fugitiu de la justícia, exigirem la celebració del ple de desbloqueig, del ple de transparència, del ple de saber què proposa cada partit".

Arrimadas avisa que l'impulsaran si Torrent no renuncia a investir Puigdemont.

ARXIVAT A:
InvestiduraPDeCATProcés catalàIndependènciaEleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut