Pascal diu que el PDeCAT treballa en una llista de consens oberta a la Crida de Puigdemont

El lideratge de Marta Pascal està en entredit després que Carles Puigdemont l'ha qüestionat

RedaccióActualitzat

Arrenca l'assemblea general del PDeCAT, la primera des que fa dos anys es va crear la formació. El lideratge de Marta Pascal està en entredit després que Carles Puigdemont l'ha questionat.

En el congrés s'ha d'elegir la nova xecutiva del partit. Just abans de l'inic de la reunió, la coordinador general del partit, ha asegurat que estan treballant en una candidatura d'unitat i que la crida de país de Pugdiment no és incompatible amb l'enfortiment del PDeCAT.

"Treballem en una candidatura de consens. No hi ha res trencat perquè no hi ha diferències de fons."

El partit valorarà també la proposta per integrar-se a la Crida Nacional per la República que impulsa l'expresident. Pascal assegura que tenen ganes de sumar-se al projecte de Puigdemont:

"És perfectament compatible aquesta crida de país que fa el president amb una crida de partit que nosaltres fem."

El congrés del PDeCAT que es viu al Palau de Congressos de Catalunya està ple d'incerteses.

L'actual coordinadora general dels demòcrates es resisteix a deixar les regnes de la formació. Aquesta posició l'enfronta amb el sector de Puigdemont. El president ha arribat a amenaçar de deixar el PDeCAT si Pascal no deixa la direcció.

Reunió amb els presos

Una opció que hi ha dins del PDeCAT és una candidatura unitària. Pascal s'ha reunit aquest matí a la presó de Lledoners amb Turull, Rull, Forn i altres membres de Junts per Catalunya per intentar formar aquesta candidatura unitària i evitar, així, l'enfrontament al congrés.

Els exconsellers proposaven que el partit nomeni una direcció sense secretari ni coordinador general, amb David Bonvehí, l'actual número dos de Pascal, com a president.

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, aquest pacte també preveia que es creés una comissió perquè el PDeCAT s'integrés a la Crida Nacional per la República, la nova formació política impulsada aquesta setmana pels presidents Puigdemont i Torra.

Davant d'aquest escenari, el sector crític del PDeCAT, pròxim a Puigdemont, no descarta presentar una candidatura alternativa si Marta Pascal manté la voluntat de seguir liderant el partit. Puigdemont, fins i tot, hauria amenaçat de deixar el partit si Pascal es manté al capdavant de la formació, segons fonts del PDeCAT.

ARXIVAT A:
PDeCATProcés catalàJxCatCarles Puigdemont
Anar al contingut