Barcelona

Partidaris i opositors de la prohibició dels minarets a Suïssa es fan sentir a la xarxa

La batalla suïssa dels minarets també és a la xarxa. Partidaris i detractors de la proposta de prohibir la construcció de minarets a les mesquites del país han aprofitat internet per fer sentir la seva veu. Facebook bull de grups majoritàriament favorables a la prohibició. També hi ha diverses webs que han fet campanya pel sí i fins i tot han posat en marxa un joc on es pot disparar als minarets i als muetzins que criden a l'oració. L'esquerra ha reaccionat amb un vídeo d'una coordinadora contra la xenofòbia que compara amb titelles tots aquells que fan cas de les crides de la ultradreta.

Actualitzat
Com sol passar últimament amb qualsevol campanya de cert valor, Facebook bull de grups que es posicionen sobre la proposta de prohibir els minarets. Els "prohibicionistes" han guanyat a les urnes i a la xarxa. En el referèndum la majoria ha votat a favor de la prohibició i a internet hi ha més grups partidaris de la proposta del partit d'ultradreta que no pas en contra. De fet, n'hi ha tants que és difícil fer un recompte, però destaca un grup amb unes 9.500 persones i un altre amb prop de 6.000. En contra de la proposta, hi ha un grup de gairebé 2.000 membres.

La campanya a la xarxa ha estat molt més agressiva per part de l'ultradreta. De fet, el partit Unió Democràtica de Centre (UDC), que ha encapçalat la iniciativa, s'ha caracteritzat per fer una publicitat molt directa i amb un missatge molt contundent.

A la xarxa hi ha penjat un joc que permet aturar la proliferació de mesquites en un paisatge de muntanya idíl·lic. En el joc van apareixent minarets i el jugador els ha d'aturar clicant-hi a sobre. Si no va prou ràpid, dels minarets en surten uns muetzins que es posen a cridar a l'oració.

La resposta de l'esquerra és un vídeo penjat al Youtube. És una peça de la Coordinadora contra l'Exclusió i la Xenofòbia que explica la història d'un be blanc que és manipulat per la por i s'endinsa en un món de terror als que són diferents. Els personatges del vídeo són uns titelles i el títol de la peça ve a dir que els suïssos no són, precisament, uns titelles.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut