Barcelona

Partidaris i detractors de les corrides de toros surten al carrer tres dies abans de la votació al Parlament

El futur de les corrides de toros a Catalunya és damunt la taula, concretament la del Parlament, que aquest dimecres ha de decidir si les prohibeix o no. Aficionats als braus i detractors han aprofitat per defensar les seves tesis davant de la Monumental coincidint amb l'última corrida abans d'aquesta votació. Si la prohibició prospera, entraria en vigor en un any i mig, al gener del 2012.

Actualitzat
Per primera vegada i de forma espontània, a través del boca orella i missatges de telèfon mòbil entre aficionats als toros, s'ha fet una concentració a favor de la tauromàquia a Catalunya. Segons la Plataforma en Defensa de la Festa, un centenar de persones s'han congregat a les portes de la plaça de toros de la Monumental durant una hora i mitja per defensar les corrides. Portaven senyeres, banderes espanyoles i pancartes on es podia llegir "Llibertat, llibertat, prou dictadures", i reclamaven "respecte" a la festa.

A pocs metres, un grup d'una vuitantena d'activistes antitaurins han fet sonar xiulets i han enarborat pancartes en contra de les corrides, amb lemes com "Aquí es tortura" i "Els toros no són cultura".

Tot plegat coincideix amb l'última corrida abans que el Parlament decideixi si veta o no els toros, una decisió que es prendrà dimecres vinent. Els diputats de CiU són els que tenen la clau de la prohibició o no en una votació que finalment no serà secreta.

El president de la Plataforma en Defensa de la Festa ha augurat que serà una votació "ajustada, per la llibertat de vot", i s'ha mostrat convençut que "davant la dictadura de la prohibició s'imposarà la llibertat, el sentit comú i la raó".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut