Parlar als jutges o parlar a les urnes
ANÀLISI

Parlar als jutges o parlar a les urnes

L'impacte del judici a les eleccions que venen

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

No és el mateix parlar als jutges que a les urnes. No és el mateix buscar el suport dels vots que l'absolució. Per això s'entén que cada líder independentista encausat dibuixi aquests dies el camí legítim que li sembla més convenient. Davant d'una fiscalia que titubeja i que comet errors, però, emergeixen tres grans punts en comú: tot va ser pacífic, no es va destinar ni un euro al referèndum i sempre hi va haver una mà estesa a l'Estat. Les acusacions suaran per acreditar els suposats delictes de rebel·lió i de malversació.

D'aquests tres grans eixos, el del pacte amb l'Estat és el que impacta més directament a la política d'avui. Amb matisos, es consolida davant del tribunal la idea que el referèndum i la declaració parlamentària d'aquell octubre del 2017 no era la porta d'entrada a cap via unilateral. S'assegura que tenia només un valor polític però que no es va desplegar res.

No és el mateix parlar als jutges que a les urnes. Cert. Però alguns dels acusats, com Junqueras, com Forn, són candidats a les eleccions europees i municipals del maig. Per tant, tot fa pensar que a les campanyes que s'acosten hi haurà ben poc marge per a la unilateralitat i molt per al referèndum acordat i, sobretot, amb reconeixement internacional.

ARXIVAT A:
Judici procésTribunal Suprem
Anar al contingut