Janquim / Barcelona

parla.cat ofereix un curs per preparar l'examen del nivell C

L'entorn virtual parla.cat, que ofereix l'aprenentatge del català per a parlants d'altres llengües, ha posat a disposició dels usuaris els materials necessaris per preparar les proves oficials del certificat de nivell C. Aquest curs de Suficiència 1 s'afegeix als sis cursos que ja s'ofereixen des de l'octubre del 2008, tots de nivells inferiors.

Actualitzat
La secretaria de Política Lingüistica informa que cada dia hi ha 1.500 persones que aprenen català amb aquests cursos, que tenen sempre dues modalitats, una de lliure (gratuïta) i una altra amb tutoria (que costa 90 €). Aquests últims comencen novament el mes de gener i el període de matriculació s'obre el pròxim 28 de desembre.

Com que parla.cat no expedeix cap mena de certificat, no es podrà obtenir tampoc el certificat del nivell C, però sí que es podrà preparar aquest examen amb el nou curs, pensat expressament per a les persones que vulguin superar les proves (aquí es pot veure una mostra de l'examen tipus del nivell C) de manera que se simplifica el procediment previ.

Des de la seva posada en marxa, parla.cat ha comptat amb més de 36.000 persones registrades, i a mesura que s'oferien cursos de nivells superiors s'hi incorporaven més usuaris. Per això, es preveu que l'oferta del nou curs de Suficiència 1, vinculat al certificat del nivell C, puguin atraure més persones.

Política Lingüística referencia altres materials útils per a l'aprenentatge del català i té editat un manual bàsic per als ciutadans que han arribat d'altres indrets. La presentació d'aquest manual s'ha redactat en diverses llengües (com ara el castellà, l'àrab o el xinès), però no ha actualitzat les dades demogràfiques, ja que esmenta una població de sis milions d'habitants mentre que l'Institut d'Estadística comptabilitza, pel 2008, 7,3 milions d'empadronats.
Anar al contingut