Per norma, tots els establiments a França han de tenir un interruptor exterior perquè els bombers puguin apagar els llums en cas d'emergència

"Parkour" contra la contaminació lumínica en la lluita per salvar el planeta

És la iniciativa del grup Lights Off, que amb aquesta disciplina esportiva basada en acrobàcies urbanes apaga els llums dels establiments de diferents ciutats a França

Actualitzat

S'enfilen per les parets dels establiments comercials de París i, amb un gest ràpid, apaguen llums innecessàries per estalviar energia, i tot, amb salts i acrobàcies. Aquesta és la proposta del col·lectiu francès Lights Off, que actua a també a Marsella, Rennes, Ais de Provença i Tolosa.

Els seus integrants practiquen el "parkour", una disciplina esportiva nascuda a la "banlieue" de París a finals dels 80 i que consisteix a salvar tota mena d'obstacles urbans.

 

Ho explica Kevin Ha, de Lights Off: 

"És la nostra manera de lluitar contra el malbaratament de llum. Utilitzem tècniques d'agilitat del nostre esport per apagar sobretot els cartells lluminosos. Busquem sensibilitzar la gent sobre un consum d'energia més responsable."

L'especularitat de les acrobàcies de Lights off les pots veure en aquest vídeo: TV3 els ha acompanyat durant una nit d'acció a París.
 

ARXIVAT A:
Medi ambientFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut