París

París recorda les víctimes dels atemptats de fa un any

Durant tot el dia s'han fet diferents actes d'homenatge a les víctimes en tots els escenaris dels atemptats

RedaccióActualitzat

Dia de dol i de record aquest diumenge a París. La capital francesa ha recordat les 130 víctimes mortals que hi va haver en els atemptats jihadistes de fa just un any. Durant tot el dia s'han fet diferents actes d'homenatge a les víctimes en tots els escenaris de l'horror d'aquell 13 de novembre. 

El president de la República, François Hollande, i l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, han descobert diverses plaques commemoratives i han fet una ofrena floral en una cerimònia solemne en què també s'han llegit els noms de les víctimes.

Han estat uns homentages sobris, austers i discrets, tal com volien les associacions de víctimes. Les autoritats han seguit l'itinerari de la tragèdia d'aquella nit.

Han començat la jornada a les nou del matí, a l'exterior de l'estadi Saint-Denis, on fa un any hi va haver tres explosions que van provocar la mort de 10 persones. Després han passat per les terrasses dels diversos bars atacats, per acabar a la Sala Bataclan, on van morir 90 persones.

Els homenatges han estat sense discursos polítics i s'ha donat el màxim protagonisme a les víctimes, per això s'han llegit els noms de totes elles, s'han descobert plaques i s'ha fet un minut de silenci.

Les úniques paraules que s'han sentit han estat les del fill d'una de les víctimes que hi va haver a l'estadi Saint-Denis.

Les espelmes i les flors han tornat a la plaça de la República en aquest primer aniversari.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut