Imatge de les llançadores elèctriques de París
Imatge de les llançadores elèctriques de París
París

París estrena un transport col·lectiu elèctric i sense conductor

Es tracta d'unes llançadores elèctriques amb capacitat per a 10 o 12 persones

RedaccióActualitzat

París ha presentat un nou sistema de transport col·lectiu que funciona sense conductor i sense volant. Es tracta d'unes llançadores elèctriques amb capacitat per a 10 o 12 persones, no contaminants i fàcils de mantenir, que poden alentir o aturar la marxa automàticament.

A més, les llançadores tenen un mecanisme que permet detectar quan hi ha objectes o persones a prop, amb l'objectiu de modificar la seva trajectòria si és necessari. Segons l'Ajuntament, aquest nou transport, que funciona cada dia i és gratuït, no pretén substituir l'autobús tradicional o el tramvia, sinó que està pensat per complementar-los.

París també restringeix la circulació dels vehicles més contaminants

Aquesta mesura, però, no ha estat l'única que l'alcaldessa de la ciutat, Anne Hidalgo, ha aplicat pel nivell de contaminació aguda en el qual es troba París. L'Ajuntament ha ordenat la restricció de circulació dels vehicles més contaminants a la zona central de la ciutat.


És per aquest motiu que, igual que Catalunya, França ha optat pels adhesius als cotxes amb l'objectiu de limitar la circulació dels turismes més vells i més contaminants.

En aquest cas, els adhesius verds són per als cotxes menys contaminants, mentre que els foscos i amb números més alts es reserven als cotxes més vells i menys ecològics, és a dir, aquells que no podran circular en períodes d'alta concentració de partícules. A més, a partir del juliol els cotxes matriculats abans del 1997 queden fora d'aquesta classificació, i no es podran moure entre setmana igual que els dièsels anteriors al 2001.

Tot i que diverses ciutats han confirmat que implantaran aquest sistema per reduir la contaminació, París s'ha convertit en una de les primeres ciutats que apliquen aquesta mesura. De fet, d'aquí a dos mesos l'Ajuntament parisenc començarà a multar amb 68€ els conductors dels cotxes que no portin l'adhesiu que els correspongui.

Anar al contingut