Militars colombians a l'exterior de l'hospital on han traslladat als ferits.
El periodista s'ha vist atrapat en un tiroteig entre la guerrila i l'exèrcit.
París

París assegura que les FARC han segrestat un periodista francès en un enfrontament amb l'exèrcit

Les FARC haurien tornat a segrestar. Segons el govern francès, la guerrilla colombiana ha segrestat un periodista d'aquest país. Els fets han passat en un enfrontament entre les FARC i l'exèrcit. El periodista és Roméo Langlois, corresponsal a Colòmbia de la cadena francesa "France 24" i del diari "Le Figaro". El ministre francès d'Afers Exteriors, Alain Juppé, assegura que estan en contacte amb les autoritats colombianes per mirar d'alliberar el reporter. Tot i això, Colòmbia encara no confirma el segrest.

RedaccióActualitzat
El periodista francès està desaparegut després que es veies atrapat aquest dissabte en un enfrontament entre l'exèrcit i les FARC. Langlois acompanyava els soldats colombians per fer una peça sobre les operacions contra el narcotràfic a la regió de Caquetá. L'helicòpter en què viatjaven va aterrar en una zona de mines i va ser atacat per membres Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC). En el tiroteig van morir tres soldats i un policia.

Després de l'enfrontament es van trobat a faltar quatre militars, un agent i el periodista francès. Els soldats i el policia, però, van aparèixer poc després. El reporter continua desaparegut i el ministeri d'Afers Exteriors francès assegura que està en mans de les FARC. Juppé ha assegurat que "va ser segrestat durant un enfrontament entre les forces colombianes i les FARC" i que "ha estat fet presoner".

El cap de la diplomàcia francesa ha explicat que el seu Ministeri treballa "en cooperació amb les autoritats colombianes" per resoldre el cas. Tot i això, el govern de Colòmbia ha evitat confirmar el segrest. El seu ministre de Defensa, Juan Carlos Pinzón, s'ha limitat a dir que si les FARC el tenen, "li han de respectar la vida"

Langlois, de 35 anys, és corresponsal de la cadena de televisió "France 24" i del diari " Le Figaro". Vivia a Colòmbia des de fa uns deu anys i coneixi bé el país i els perills de la zona.

Si es confirma, aquest seria el primer segrest des que al febrer les FARC van anunciar que abandonaven aquesta política d'ostatges, tot i que les circumstàncies del seu captiveri serien diferents que les d'anteriors segurestats.
Anar al contingut