Barcelona

Pares i mares es manifesten a favor de la custòdia compartida

La custòdia dels infants és un dels majors motius de disputa en cas de divorci. Es calcula que en l'actualitat, els jutges atorguen la custòdia a les dones en un 97% dels casos. Però cada cop són més les persones que volen canviar aquesta pràctica i desitgen que els infants estiguin tant amb la mare com amb el pare. Per això, centenars de pares i mares de tot l'Estat s'han concentrat a Barcelona per demanar que la custòdia compartida sigui la primera opció en cas de divorci.

Actualitzat
A la manifestació s'hi han vist pares i mares de tot l'estat, que han demanat que el govern espanyol s'inspiri en la regulació catalana, on la reforma del Codi Civil català, ja ho preveu. 

L'avantprojecte de llei del nou codi de família ha arribat al Parlament i, per primera vegada a Espanya, podria establir de manera preferent la custòdia compartida per a tots els casos de separació o divorci sense acord.

Després de la concentració a la plaça de Catalunya unes mil cinc-centes persones s'han manifestat aquest diumenge pel centre de la ciutat, en direcció al Parc de l'Estació del Nord, on s'hi celebra una festa. 

Els manifestants han cridat consignes contra la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, que, segons les associacions, hauria pressionat políticament per aconseguir un redactat més ambigu que deixi la porta oberta a l'atorgament de custòdies exclusives.
Anar al contingut