Imatge d'un barracó enviada pel 'KJ_Joventut' a "El meu 324".
Imatge d'un barracó enviada pel 'KJ_Joventut' a "El meu 324".
Barcelona

Pares d'alumnes demanen que cap nen estudiï en barracons més de tres anys

La Fapac, que agrupa més de 2.000 associacions de mares i pares de Catalunya i representa 300.000 famílies, ha dut a terme actes a Barcelona, Mataró, Lleida i Tarragona per reclamar a les administracions el compromís perquè cap alumne estudiï en barracons més de tres anys, ja que entenen que aquest termini és més que raonable per fer els tràmits necessaris que porten a la construcció d'una escola definitiva.

RedaccióActualitzat
De fet, la Fapac, que ha presentat un manifest públic i la recollida de signatures en una jornada que ha estat lúdica i reivindicativa, considera que l'escolarització en barracons hauria de coincidir tan sols amb l'etapa d'Educació Infantil de 3 a 6 anys, ja que en l'etapa de Primària "els espais limitats es fan insuficients". Per tot això, l'entitat ha demanat una millor planificació dels equipaments educatius, una informació transparent i fluida sobre els projectes i la constitució d'una taula de seguiment amb la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat per vetllar pel compliment del nou calendari.

Actualment hi ha més d'un miler d'alumnes a Catalunya que estudien en aules prefabricades, les anomenades "escoles barracons". "Unes instal·lacions que degudament condicionades poden ser molt dignes, sempre que siguin temporals", han reiterat des de la Federació.


Anar al contingut