Paraules de record per a John Lennon quan fa 40 anys del seu assassinat
Homenatge a Lennon al mosaic del Central Park, aquest 8 de desembre de 2020 (Reuters / Carlo Allegri)

Paraules de record per a John Lennon quan fa 40 anys del seu assassinat

Tribut a l'ex-Beatle a Nova York i a les xarxes quatre dècades després d'una mort que va commocionar el món

Irene Vaqué ReigActualitzat

Fotos, espelmes i flors han recordat John Lennon al memorial del Central Park de Nova York en el 40è aniversari del seu assassinat, a només uns metres del lloc on va morir a trets.

Els fans de l'exBeatle l'han recordat al mosaic de Strawberry Fields, un lloc de tribut al músic, que va perdre la vida a les portes de casa seva, l'edifici Dakota, la nit del 8 de desembre de 1980. Tenia 40 anys i en feia 9 que s'havia establert a Nova York amb Yoko Ono, buscant que la premsa no l'assetgés i aprofitant l'eferverscència artística que vivia la ciutat.  

L'homenatge al que va ser una icona del pacifisme i un mite de la música s'ha fet sentir també a les xarxes. Els dos membres dels Beatles que continuen vius, Paul McCartney i Ringo Starr, han recordat la seva contribució a la societat:

 

 

La banda irlandesa U2 ha difós una carta de Bono a Julian Lennon, el fill del gran l'ex-Beatle, en què explica què han significat per ell algunes cançons dels músics de Liverpool.

 

I el mateix Julian i també Sean, el fill que va tenir amb Yoko Ono, han publicat imatges del seu pare en senyal de record:

 

 

Yoko Ono, que té 87 anys, ha piulat sobre l'enyorança que encara senten i a favor de regular la venda d'armes als Estats Units. De fet, ha recordat que, des de l'assassinat del mític artista, les armes han causat la mort de més de 1,4 milions de persones als Estats Units:

 

Paraules de record per a John Lennon quan fa 40 anys del seu assassinat
Yoko Ono i John Lennon, amb els gratacels de Nova York al fons (EFE/PBS)

 

The Cavern, el local de Liverpool on actuaven els Beatles, destaca que la gent no pot viatjar ara a la ciutat per retre homenatge a l'escenari que va veure créixer els Beatles, però diu que la pandèmia de la Covid no impedirà recordar John Lennon, "un geni musical i icona del missatge de la pau".

 

"El cel sobre John Lennon i Yoko Ono" és el títol del documental de Michael Epstein que ha emès el "Sense Ficció" i explica la història de l'himne per la pau "Imagine":

 

 

 

Aquest reportatge del periodista de Catalunya Ràdio Òscar Callau recorda la commoció mundial que va causar l'assassinat de Lennon i les disculpes que, recentment, l'home que va matar Lennon va demanar a Yoko Ono:

 

Paraules de record per a John Lennon quan fa 40 anys del seu assassinat
L'entrada de l'edifici Dakota, on Lennon va rebre l'impacte de cinc bales (Reuters / Carlo Allegri)

 

 

Coincidint amb el fet, la revista "Rolling Stone" ha piulat l'entrevista que va fer a Lennon només tres dies abans de morir, en què parla tant de la paternitat com de la seva carrera. Lennon hi defensa la seva honestedat: "Mai he dit que tingués la resposta a les grans preguntes de la vida. Només faig cançons i contesto preguntes de la manera més honesta que puc, només això, ni més ni menys."

 

ARXIVAT A:
MúsicaEstats Units
Anar al contingut