"Paràsits", amb vestuari infantil d'una firma catalana i embotits d'Olot a la nevera

Aquests productes apareixen a la pel·lícula coreana guanyadora de quatre Oscars aquest any, en què també es pot veure una llauna de patates fregides gallegues, molt cotitzades a Corea

Carolina RosichActualitzat

A l'eufòria i la sorpresa pel triomf de "Paràsits" als Oscars, s'hi han sumat aquests dies altres alegries. La pel·lícula ha portat alguns regals inesperats, més enllà de les fronteres coreanes.

I calia tenir bon olfacte per detectar que el vestuari que porta el nen de la pel·lícula és de la marca catalana Bobo Choses. Però per a l'equip de la firma no podia passar desapercebut.

 

Adriana Esperalba, dissenyadora de Bobo Choses, ha mostrat el que portava el nen en les diferents escenes.

 

Toni Tió, director de comunicació de Bobo Choses:

"Senzillament, un dia vas al cinema, veus una peça i dius: 'Això em sona.' Després en veus una altra, i una altra, i dius: 'Déu meu, però si això és Bobo Choses.'"

Però la tria d'aquesta marca, que té la seu a Mataró, no és fortuïta. Fa anys que aquesta firma exporta el 70% de la roba a Corea del Sud.

 

Els centenars de fotografies de nens coreans portant les seves peces a les xarxes demostren l'èxit que tenen en aquest país, on hi ha fal·lera per la moda infantil i on triomfen marques coloristes com aquesta.

 

Toni Tió, director de comunicació de Bobo Choses:

"Qui ens va respondre de la pel·lícula ens va dir que era molt fan de la marca i que tenia tres fills que anaven vestits molt sovint de dalt a baix de Bobo Choses."

Per detectar-les cal agudesa visual. Però la subtil aparició d'una llauna de patates Bonilla sota una taula en una escena de la pel·lícula ha tingut un impacte imprevisible per a aquesta marca gallega, que ha duplicat vendes en poques setmanes. Per a ells, la sorpresa també va ser total.

Llauna de patates Bonilla

César Bonilla, propietari de patates fregides Bonilla a la Vista:

"No, no l'he vist. Dura dues hores i poc, em sembla. L'hauré de veure."

Fa anys que les patates Bonilla són producte de culte a Corea del Sud, on hi ha autèntics fans de la llauna de mig quilo. Però difícilment s'haurien pogut imaginar que les seves patates viatjarien d'Arteixo, a la Corunya, a Hollywood i es farien mundialment conegudes.

 

José Tito, distribuïdora espanyola de "Paràsits":

"Crec que aquest any són les patates que més han viatjat d'Occident."

L'attrezzo de la pel·lícula està despertant l'esperit detectivesc dels més cinèfils. I dins de la nevera de la família Park també s'hi ha detectat un sobre de salami de la popular marca d'embotits d'Olot Espuña. I la recerca continua.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut