Parades volant i llibres per llençar, les destrosses d'un Sant Jordi amb vent i pluja

Algunes llibreries i editorials denuncien pèrdues econòmiques pel mal temps que ha malmès els llibres i que els ha impedit continuar venent al carrer

Actualitzat

El vent i la pluja i la calamarsa han estat una combinació letal per a moltes parades de llibres.

"12 metres de llibres per llençar. Quina tristor" deia Laura Huerga, l'editora de Raig Verd, un segell que aquest Sant Jordi fa deu anys.

Els llibreters i les editorials, que s'esperaven amb tantes ganes la diada de Sant Jordi, s'han trobat en alguns casos sense parada, que ha sortit volant pels aires o ha quedat amb l'estructura destrossada. La Cambra del Llibre de Catalunya centralitzarà les peticions dels paradistes afectats perquè l'assegurança cobreixi les pèrdues, segons ha anunciat el Gremi de Llibreters.

També des de l'Ajuntament de Barcelona s'han posat a disposició per mirar de gestionar aquestes pèrdues, a partir de dilluns:


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha lloat la feina dels llibreters i editorials en un dia tan complicat:

 

I és que al centre de Barcelona han caigut 12 litres per metre quadrat, el pitjor registre de tota l'àrea. A Gràcia, el vent ha arribat als 68 quilòmetres per hora i hi ha hagut tres persones ferides de poca gravetat, dues amb cops d'una carpa de la superilla Sant Jordi i una altra a la Fira d'Abril del Parc del Fòrum.

Els plàstics que les parades tenien a punt per protegir-se de la pluja no han servit de gaire res i els plans han quedat esguerrats pel temps.

 

 

 

 

També hi ha hagut crítiques a l'organització i a la falta de previsió, i al model de consum de la literatura:

 

 

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut