Actualitat blanc-i-blava

Pandiani torna a salvar l'Espanyol en el temps afegit al camp del Betis (1-1)

Walter Pandiani va tornar a salvar l'Espanyol en el temps afegit i aquest cop el seu gol va significar un punt més que els blanc-i-blaus s'emporten del Ruiz de Lopera (1-1). Els de Valverde perdien des del minut 33, després d'un gol de Robert de penal que havia comès el mateix Kameni. En l'anterior jornada, Pandiani, amb un gol també en el minut 94, va donar la victòria a l'Espanyol contra l'Athletic de Bilbao. Els blanc-i-blaus ja acumulen vuit jornades sense perdre.

Al Ruiz de Lopera, Ernesto Valverde va introduir una sola novetat respecte al partit anterior: l'entrada d'Eduardo Costa pel sancionat Moisés Hurtado, per acumulació de targetes. Poca cosa, però, va tenir a veure el joc dels blanc-i-blaus amb el de les victòries contra l'Athletic de Bilbao i a la UEFA contra el Zulte Waregem. La raó: zero rematades entre els tres pals en els primers 45 minuts. El Betis, amb Jabo Irureta jugant-se el càrrec d'entrenador, va ser clarament superior als barcelonins, ja que va posar en més d'una ocasió el porter Kameni entre les cordes.

El primer a avisar el porter camerunès va ser Romero, amb un xut ben dirigit des de la banda esquerra que Kameni va enviar a córner, quan la pilota entrava. Robert va ser un altre dels que van portar molts maldecaps a la defensa blanc-i-blava en dues ocasions. En la primera, una rematada de cap del brasiler, i en la segona, quan es complia la mitja hora, Kameni va cometre penal a Robert. El mateix jugador es va encarregar de transformar la pena màxima. El gol va deixar tocats els de Valverde, i encara els va costar més crear jugades des del centre del camp per arribar en condicions a la porteria de Contreras.

Amb un gol d'avantatge en el marcador, el Betis es va dedicar a adormir el partit en els 45 minuts restants. Per a l'Espanyol les arribades de cara a porteria tampoc van ser significatives, tot i que el joc va millorar en un partit bastant ràpid. Les presses, però, a mesura que avançaven els minuts i veient que les coses no sortien, van començar fer acte de presència. En rematades, Luis García ho va intentar amb el llançament d'una falta directa, però la pilota es va escapar alta per sobre el travesser. I poca cosa més. Confusió dins l'àrea en rematades de córner i ja està. Veient el poc bagatge ofensiu de l'equip, Valverde va apostar per donar entrada a Pandiani en el lloc de Rufete, que no va tenir la seva millor actuació. A deu minuts del final, Ferran Corominas també va saltar al terreny de joc en substitució d'Albert Riera.

L'entrada de Pandiani al terreny de joc va ser providencial. El "Rifle" va tornar a ser decisiu per als blanc-i-blaus en el temps afegit. Si bé fa una setmana el seu gol va significar la victòria de l'Espanyol a Montjuïc contra l'Athletic de Bilbao, aquest cop la seva diana va suposar l'empat definitiu al Ruiz de Lopera, després d'un partit bastant fluix dels barcelonins en què molts ja donaven la derrota per un fet. Amb aquest empat, l'Espanyol suma vuit jornades sense perdre.