Un operari retira una de les plaques amb el nom dels ducs de Palma
La cèntrica via recupera el seu nom original
Palma de Mallorca

Palma canvia les plaques de la Rambla per eliminar el nom dels ducs de Palma

L'Ajuntament de Palma ja ha retirat les plaques de la Rambla amb el nom dels ducs de Palma.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Palma canvia les plaques de la Rambla per eliminar el nom dels Ducs de Palma, després que l'alcalde, Mateu Isern, ha signat un decret d'alcaldia per procedir a aquesta modificació, que suposarà que aquesta via cèntrica de la capital balear recuperi el seu nom original sense cap referència a la família reial.

En total, els tècnics de la institució municipal canviaran nou plaques. D'aquesta manera, es complirà el que es va aprovar aquest dimecres a la Comissió de Toponímia de l'Ajuntament de Palma, que va aprovar la retirada de les plaques dels ducs de Palma de la Rambla, ratificant així la decisió presa el 30 de gener a la Junta de Govern Local del consistori.

La institució municipal ha justificat la decisió de restaurar el nom tradicional de la Rambla per la "conducta poc exemplar" del gendre del rei, Iñaki Urdangarin, i després de constatar una "indignació ciutadana" per una" falta de consideració "cap al títol i cap al nom de la ciutat que es mereix tots els respectes per part de tothom".

L'endemà, el 31 de gener, l'Ajuntament de Palma va aprovar per unanimitat un dels punts d'una iniciativa del PSM-IV-Exm i que demanava recuperar com a nom oficial la denominació de la Rambla per la via pública que fins ara es deia Rambla dels ducs de Palma de Mallorca.

Aquesta iniciativa es va presentar després de conèixer un dels correus electrònics en què Urdangarin s'acomiadava del secretari de les infantes, Carlos García Revenga, amb un "El duc em... Palma... do".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut