Palamós i Roses es queden sense creuers: anul·lades el 90% de les escales previstes

La temporada de creuers a la Costa Brava, aquest any, serà testimonial o del tot nul·la a causa de la pandèmia

Carles Brucet Font

Els efectes del virus són la tònica general a tot el territori, sobretot allà on viuen del turisme. Aquest any no podran comptar amb els ingressos dels creuers.

En total, a Palamós i a Roses ja s'han anul·lat el 88% de les escales previstes i s'han perdut 56.000 passatgers. I això en un any en què es preveia l'arribada de més creuers que mai.

Pel carrer Major de Palamós acostumen a entrar les onades de creueristes que visiten el centre de la població. Però aquest any encara no n'hi ha passat cap dels 60.000 que estaven previstos per al 2020. I, a Palamós, qui més qui menys ho nota.

Carles Sánchez, botiguer, diu que el 95 % de la caixa que fa és del creuer, sobretot els mesos d'abril, maig, setembre i octubre; els mesos del mig, quan ja hi ha turisme, el percentatge baixa.

 

Platja de Palamós

Maria Muñiz, propietària d'un bar, diu que el fet que no hi hagi creuers s'ha notat en tots els sentits, en l'aspecte del caliu del poble des del matí i fins a la tarda-vespre, que és quan marxaven.

Marta Blanca, botiguera, diu que entre un 5, un 8 o un 10% són ingressos dels creuers i, ara, això no hi és.

Terrasses de bars, estancs o botigues de roba i souvenirs són les que es beneficiaven més de les visites dels creueristes, que hi feien una despesa diària d'uns 60 euros per cap, sobretot en mesos de temporada baixa.

L'activitat d'aquests turistes, però, no es limita a Palamós, sinó que des d'aquí acostumen a fer sortides a altres llocs, tal com explica Antoni Izquierdo, de Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós.

"Al matí ja et trobaries quatre o cinc busos que s'estan esperant, i això vol dir que dona vida al museu Dalí, no només a Palamós, sinó a tota la comarca i mes enllà.".

De moment en aquest port, el de Palamós, tenen previstos 10 creuers de cara a la tardor, però a hores d'ara encara no es sap si arribaran, o no. On ja saben que aquest any no veuran cap creuerista és a Roses, on ja s'han anul·lat les 7 escales previstes.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut