Zona de Palafrugell on s'ha fet un botelló aquest cap de setmana

Palafrugell "no dona l'abast" a controlar les festes nocturnes i demana el toc de queda

La policia local ha interposat una setantena de denúncies els dos últims dies i alerten de l'incivisme que es genera

ACN / RedaccióActualitzat

Ha estat el primer cap de setmana en què Palafrugell ha tancat les platges de nit per evitar botellons, després que el municipi va quedar fora del toc de queda decretat pel Procicat. L'Ajuntament ja ha advertit que "no dona l'abast" a controlar les festes nocturnes i per això torna a demanar que es recuperi el toc de queda.

I és que, en només 48 hores, que comprenen les matinades de divendres i dissabte, s'han interposat una setantena de sancions per fer botellons al carrer i per anar a les platges a la matinada malgrat que està prohibit. Tot plegat ha generat una allau de queixes per part de veïns que no poden descansar, tant a Tamariu com a Calella de Palafrugell i Llafranc. A banda, preocupa l'incivisme dels assistents perquè no recullen la brossa i queda tot ple de brutícia.


Recuperar el toc de queda

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, dona per fet que el que queda d'estiu serà "molt complicat" i diu que es fa "impossible" poder impedir-ho.

"Posem tots els mitjans que tenim i la policia local fa el que bonament pot", remarca. El batlle recorda que a l'agost "cada dia és festa" i, a més, els locals d'oci nocturns estan tancats. Piferrer assenyala que de cara a l'any que ve "s'hauran de replantejar moltes coses", però deixa clar que ara per ara l'opció és recuperar el toc de queda.

Tot i això, Piferrer reconeix que "és complicat" poder-ho fer, però assenyala que si la Generalitat variés els criteris hi podrien accedir. "Es fa estrany de dir, però nosaltres tenim una incidència molt baixa de casos i això, entre cometes, ens perjudica", explica l'alcalde.

El batlle baixempordanès demana que es tingui en compte la casuística de Palafrugell. "El problema és que quan tens alguna cosa a Calella de Palafrugell, després et surt una queixa a Tamariu i, si no, a Llafranc. Així és impossible", comenta Piferrer, que explica que la mesura de tancar les platges a la nit "contribueix", però no soluciona el problema.

En aquest sentit, l'alcalde deixa clar que el que no poden fer és tancar també places o altres espais públics i creu que, si es fes, acabarien traslladant la festa a domicilis particulars.

"Nosaltres podem fer fins a un punt i hi posarem tots els recursos que tenim, però és complicat", assenyala.

L'Ajuntament ja va demanar al Procicat abans del cap de setmana que a partir del 7 d'agost es mantingués el toc de queda al municipi.

 

ARXIVAT A:
Toc de queda
Anar al contingut