Palafrugell, amb 30.000 visitants per Setmana Santa, demana responsabilitat

L'Ajuntament ha hagut de reforçar alguns dels serveis i calcula que hi ha unes 30.000 persones a la costa del municipi

Actualitzat

L'Ajuntament de Palafrugell fa una crida a la responsabilitat després l'allau de visitants que ha rebut durant aquesta Setmana Santa.

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, calcula que entre Calella de Palafrugell, Tamariu i Llafranc hi ha aquests dies unes 30.000 persones, de les quals la gran majoria hi tenen la segona residència i viuen a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Piferrer reconeix que hi ha hagut més visitants dels que esperaven i assenyala que s'han vist "desbordats" en alguns moments. Amb tot, Piferrer confia que tothom respecti les mesures i no hi hagi un increment de contagis.

Passeig de la platja de Llafranc
Passeig de la platja de Llafranc (Passeig de la platja de Llafranc)

L'alt nombre de visitants ha obligat el consistori a reforçar alguns serveis, com el d'escombraries, per donar resposta a les necessitats.

L'ajuntament ha recordat, via Twitter, la normativa per a les sortides als espais naturals i les restriccions vigents per evitar la propagació de la Covid.

 

 



L'estiu passat les platges de Palafrugell es van omplir tant de dia com de nit. Això va obligar el consistori a contractar personal per regular l'accés a les platges i a prohibir que s'hi pogués reservar espai deixant-hi la tovallola. Es requisava qualsevol estri que portés més de mitja hora a la sorra sense el seu propietari al costat.

 

Les vuit platges de Palafrugell van tenir vigilància les 24 hores del dia durant l'estiu. Tot i això, van ser un lloc de trobada de grups de joves que es reunien i feien "botellon". 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut