Pagada la fiança de l'antifeixista empresonada en la manifestació contra Vox

La Caixa de Solidaritat ha dipositat els 6.000 euros de fiança que va decretar el jutge i la jove podrà sortir dilluns de la presó

Actualitzat

La Plataforma ¡Rut Libertad!, que demana la llibertat de la detinguda a la manifestació antifeixista contra Vox, ha aconseguit reunir els 6.000 euros de fiança que va decretar el jutge. Els diners s'han aconseguit amb un donatiu de la Caixa de Solidaritat, impulsada per Òmnium i l'ANC, tot i que la plataforma segueix demanant aportacions econòmics per altres despeses que es derivaran del cas. 

 


En un primer moment, s'havia decretat presó sense fiança per a la jove, que va ingressar a la presó de Wad-ras. La detenció es va fer en una manifestació convocada per denunciar la presència de Vox a Barcelona, quan un grup de manifestants van llançar pedres, ous, pintura i pots de fum contra els mossos d'esquadra.

Divendres, segons informava la plataforma de suport, va ser traslladada a la presó de Can Brians. El jutge va decretar una fiança de 6.000 euros que permetrà que surti dilluns, que és quan es podrà fer efectiu el pagament. El donatiu de la Caixa de Solidaritat contempla que en cas que la plataforma de suport de la Rut aconsegueixi els 6.000 euros, aquests s'hauran de retornar. En cas negatiu, serà a fons perdut.

Una decisió "desproporcionada"

La jove haurà estat una setmana en presó preventiva, mentre plataformes pels drets civils i polítics han manifestat que la desició judicial ha estat "desproporcional" i n'han demanat la seva posada en llibertat. Ho fan fet des d'Iridia i des de l'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya. 

 

 

 

 

Davant el posicionament de Drets Civils i Polítics, el president Quim Torra va realitzar una piulada on mostrava el seu desacord amb la presó preventiva de la jove. Qui també s'ha solidaritzat amb el cas ha estat Jordi Cuixart, que li ha fet arribar una carta des del Tribunal Suprem. 

 

 

 

 

 

Anar al contingut