Un tractor llaurant un camp de cereal segat a Sant Martí de Tous
Un tractor llaurant un camp de cereal segat a Sant Martí de Tous (ACN/Anna Ferràs)

Pagesos llauren els camps per ajudar a contenir el foc de Santa Coloma de Queralt

Els agricultors s'han afanyat a donar un cop de mà per crear tallafocs als seus camps per frenar l'avançada de les flames

RedaccióActualitzat

L'incendi de Santa Coloma de Queralt crema zona forestal i agrícola. A la frontera entre les comarques de la Conca de Barberà i l'Anoia, el foc avança descontrolat i els bombers estan aplicant totes les seves tècniques per aturar-lo. Una és crear tallafocs als camps que hi ha a la trajectòria de les flames.

Per poder-ho fer, han de llaurar tot el sembrat. I han demanat l'ajuda dels pagesos de la zona, que han reaccionat ben de pressa per contenir les flames.

Agricultors de Santa Coloma de Queralt, Sant Martí de Tous, Bellprat i tots els nuclis i masies de la zona s'han afanyat a mobilitzar els tractors per llaurar els camps.

 

Els pagesos remouen la terra i barregen així la vegetació que queda amb el sól, dificultant el pas de les flames, com ha explicat Joan Vidal, coordinador comarcal d'Unió de Pagesos de la comarca de l'Anoia. Estan coordinats amb els Bombers i els equips de l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal).

A Sant Martí de Tous estan intensificant aquesta feina per generar un tallafoc a la zona de L'Aubreda que ajudaria a aturar l'avanç de l'incendi si el foc es desplaça cap al nord, com preocupa als equips d'extinció.

L'incendi va començar en una zona agrícola i els primer minuts va avançar ràpidament pels camps
L'incendi va començar en una zona agrícola i els primer minuts va avançar ràpidament pels camps

A banda de la feina dels pagesos, Interior demana a la població "minimitzar" l'activitat al medi natural per no comprometre els efectius de Bombers.

L'inspector en cap dels Bombers, David Borrell, ha remarcat que el cos està en situació de molt d'estrès en aquests moments.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut