Tarragona

Pagesos afectats per les expropiacions de l'A-27 reclamen a Foment cobrar les indemnitzacions

Un centenar de pagesos del Camp de Tarragona han protagonitzat un acte de lliurament massiu de reclamacions davant la seu de la subdelegació del govern espanyol. Tres anys i mig després de pactar-ne el preu amb Foment, encara no han rebut cap compensació per l'expropiació dels seus terrenys. Unió de Pagesos calcula que hi ha dos mil propietaris en aquesta situació a tot Catalunya i assegura que si no cobren aviat podrien decidir fer mobilitzacions més contundents.

Actualitzat
Segons Unió de Pagesos, a Catalunya hi ha uns dos mil propietaris que encara no han cobrat les indemnitzacions per l'expropiació dels seus terrenys. El deute del Ministeri de Foment és d'uns 35 milions d'euros en total. Només al camp de Tarragona hi ha tres-centes finques expropiades en la zona del corredor Mediterrani que encara no han rebut compensació.

Els pagesos afectats han realitzat un acte de protesta davant la seu de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Josep Maria Coll, coordinador territorial del sindicat Unió de Pagesos al Camp de Tarragona, i Salomó Torres, membre de la comissió Permanent, els han donat tot el suport i han participat en l'acte. Segons Torres, "un dia tan especial com el 28 de desembre, que és el dia dels Sants Innocents, entenem que el que li han fet al col·lectiu dels afectats ha estat la gran innocentada". Per això, el col·lectiu ha fet un lliurament massiu de reclamacions per cobrar les indemnitzacions per les expropiacions de l'autovia A-27, acompanyats de les llufes pròpies del dia dels Innocents.

Ja fa tres anys i mig que es va pactar el preu de les primeres expropiacions i només han cobrat el cinc per cent del total que estableix la llei per poder iniciar l'ocupació dels terrenys, tot i que les màquines van trigar cinc mesos a entrar-hi. Unió de Pagesos assegura que se senten abandonats pel ministeri de Foment i que si no cobren aviat podrien decidir fer mobilitzacions més contundents. Els terrenys expropiats formen part de la la nova autovia A-27 que connectarà Tarragona amb Sant Sebastià.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut