Faves, carxofes i enciams
Faves, carxofes i enciams

"Pagesia a casa", una iniciativa per comprar directament a pagesos i ramaders

Els consumidors poden fer una recerca per comarques i productes i contactar directament amb els pagesos i ramaders perquè els ho portin a domicili

Actualitzat

A causa del confinament i les mesures de l'estat d'alarma provocat per la Covid-19, a molts pagesos els resulta difícil donar sortida comercial als seus productes.

Unió de Pagesos ha posat en marxa el lloc web Pagesiaacasa per facilitar que els consumidors puguin comprar directament a pagesos i ramaders en el marc de la situació de confinament a causa del coronavirus. D'aquesta manera, volen facilitar tant als productors com als consumidors finals la comercialització i la compra d'aliments de proximitat.

Uns 250 pagesos i ramaders ja formen part d'aquesta iniciativa i ofereixen a les famílies uns 90 productes d'alimentació, segons temporada. Els consumidors poden fer una recerca per comarques i contactar directament amb els productors.

La fitxa de cada productor inclou el seu nom i el de l'empresa, el municipi i els productes de què disposa per vendre, així com les possibilitats de pagament (efectiu, targeta...).

Un cop fet l'encàrrec, la fruita, la verdura, la carn, l'oli, la mel, la llet, els formatges, els ous o els embotits arriben a domicili en cistelles o caixes. D'aquesta manera, la transacció comercial es fa exclusivament entre el consumidor i el productor. Molts dels pagesos que s'han afegit a la iniciativa tenen una llarga experiència en la venda directa a distància.

Unió de Pagesos recorda que aquest servei comporta, obligatòriament, el compliment de les normes de seguretat alimentària corresponents i també les marcades per l'estat d'alarma actual a causa del coronavirus.

Faves, carxofes i enciams
Faves, carxofes i enciams (Parc Agrari del Baix Llobregat)


Mercats tancats

És també una manera perquè els productors pugin esquivar la dificultat afegida pel tancament dels mercats setmanals al carrer que es feien a molts municipis abans de la crisi del coronavirus, que eren una manera de donar sortida al producte fresc.

L'esclat de la crisi provocada pel coronavirus ha castigat especialment els pagesos productors de dues verdures de temporada que aquests primers mesos de l'any tenen el moment de més consum: la carxofa i els calçots.

Amb el tancament obligat dels restaurants, molts pagesos han vist com se'ls anul·laven totes les comandes d'aquests productes. Per aquesta raó, han fet una crida als consumidors perquè en comprin i en continuïn consumint a casa.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus AgriculturaRamaderiaConsum
Anar al contingut