Jaume Padrós
Jaume Padrós

Padrós, sobre les recomanacions de no viatjar a Catalunya: "Hi ha molta hipocresia"

El president del Col·legi de Metges de Barcelona apel·la a la responsabilitat personal i col·lectiva, troba "coherent" que es tanqui l'oci nocturn i alerta de les trobades diürnes

Actualitzat

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, COMB, Jaume Padrós, ha assegurat que els britànics "no ho han fet millor" que els catalans i ha criticat la "hipocresia" d'alguns països europeus que recomanen no viatjar a Catalunya. D'altra banda, ha considerat "coherent" el tancament de l'oci nocturn i ha alertat sobre les trobades diürnes.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Padrós ha dit que hi veu "interessos per afavorir el turisme interior" en les restriccions i avisos d'alguns països per no viatjar a Catalunya o a l'Estat. Padrós s'ha referit directament al Regne Unit i a França.

"Els britànics no ho han fet millor que nosaltres. Hi ha molta hipocresia i hi ha interessos per afavorir el turisme interior en aquests països. En el cas de l'estat francès obeeixen a altres factors que no són els estrictament epidemiològics. Si realment els hi preocupa, com diuen, el que haurien de fer és tancar fronteres, oi que no ho faran? El que han de fer és preocupar-se que els seus ciutadans si viatgen fora es comportin de la mateixa manera."

Padrós ha afirmat que els països que han imposat quarantenes o avisos de no viatjar a l'Estat o a Catalunya "no estan als seus països per tirar coets". Per això, ha afirmat que el que s'hauria d'insistir a tot Europa és a complir les mesures de seguretat, com portar mascareta, mantenir la distància interpersonal i evitar aglomeracions.

El president del COMB ha afirmat que fa falta que passin encara uns quants dies per veure si les mesures adoptades per frenar els contagis funcionen. Ha considerat que cal que funcioni el rastreig però, a la vegada, que la població "sigui conscient que no es pot relaxar" perquè aquesta situació durarà temps.

"La població ha de ser conscient que haurem de conviure amb el virus molt de temps. S'ha de continuat funcionant, i només podem fer-ho apel·lant a la responsabilitat personal i col·lectiva."

 

En aquest sentit, ha avalat la decisió de tancar els locals d'oci nocturn i ha afegit: "Quan dic nocturnes també podríem dir diürnes". Padrós ha lamentat que a vegades la societat "sembla una mica infantil".

"No s'acaba el món si aquest estiu és diferent. No serà l'estiu de la nostra vida, però no passa absolutament res. No ens morirem per això i en canvi per no fer-ho sí que hi pot haver gent que s'hi deixi la salut i la vida."

El president del COMB ha fet una crida també a la responsabilitat social perquè els professionals sanitaris també ho necessiten: "hi ha cansament físic i psíquic".

"Necessitem agafar forces perquè la tardor, i l'hivern, pot ser molt complicada."

A més, ha apuntat que els recursos humans, especialment a l'atenció primària, estan "cenyits".
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut