Pacte per a la millora de les condicions laborals dels treballadors subcontractats

Sindicats majoritaris i patronals catalanes tanquen l'acord de convenis fins al 2020

Actualitzat

Els sindicats majoritaris i les patronals catalanes han tancat l'acord de convenis fins al 2020, que assumeix els increments salarials pactats a nivell estatal. Com a novetat, es comprometen a millorar les condicions dels treballadors de les empreses subcontractades.

L'acord entre les patronals Foment, Pimec i Fepime i els sindicats CCOO i UGT estableix que se'ls haurà d'aplicar el conveni del sector on estiguin treballant, no pas un conveni més baix, com podia passar ara. És el cas, sobretot, de les anomenades empreses multiservei. El pacte entre sindicats i patronal també es fixa especialment en mesures per reduir l'absentisme laboral

L'acord orienta el contingut dels convenis que se signin a Catalunya d'aquí al 2020, i dona instruments a sindicats i patronals a l'hora de negociar a cada empresa.

Entre les seves recomanacions, també s'inclouen mesures per a la desconnexió digital dels treballadors quan siguin fora de l'horari laboral. Això vol dir no haver d'atendre trucades telefòniques, missatges o correus electrònics en el temps de descans o de vacances. 
 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaPrecarietat laboral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut