Pablo Iglesias torna i admet que Podem ha decebut i viu "moments difícils"
Pablo Iglesias ha reaparegut després de la baixa de paternitat (EFE)
Madrid

Pablo Iglesias torna i admet que Podem ha decebut i viu "moments difícils"

El líder de la formació morada diu que han fet "vergonya aliena" amb les baralles internes per "cadires, per càrrecs o per la visibilitat"

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias torna a la palestra després de la baixa de paternitat.

Aquest dissabte, el secretari general de Podem ha tornat a l'activitat política en un míting a la plaça Juan Goytisolo, a tocar del museu Reina Sofia, a Madrid, on ha estat rebut amb crits de "Sí que es pot", "Visca la lluita de la classe obrera" i "President, president".

En la seva intervenció, Iglesias ha fet autocrítica sobre els errors del partit: ha reconegut que han fet "vergonya aliena" amb les baralles internes,"baralles per cadires, per càrrecs, per la visibilitat", i que han decebut molta gent actuant "com un partit més".

També ha agraït a IU i les confluències la seva aposta per la unitat "en moments difícils".

 

 

Iglesias creu que han jugat "amb les regles de l'adversari" i no han aconseguit canviar-les. "Hem callat moltes coses perquè ens hem cregut això de la cortesia parlamentària", ha dit.

Per això, ha fet un discurs de campanya dur contra els que -ha dit- "manen més que els diputats". Ha citat expressament cognoms com Ortega, Pérez o Fainé per referir-se a algunes de les famílies més poderoses d'Espanya.

Iglesias també ha tingut paraules per al procés a Catalunya.

"Algú pensa que es pot solucionar el conflicte català a cops de bastó? O amb presons? O dient una cosa i fent la contrària? Dient un dia que Espanya és plurinacional i després donant suport al 155? Què farà el trio de Colón per resoldre el problema territorial? Presó, cops de bastó, codi penal? Resoldre les coses a la brava? Ells mateixos saben que els problemes polítics es resolen amb diàleg i que a Espanya no fa falta cap Reconquesta. No fa falta que portin militars a Catalunya. A Catalunya fa falta reconciliació."

L'acompanyaven els principals líders de la formació morada: la portaveu del grup parlamentari de Podem i candidata per Madrid al Congrés, Irene Montero, el secretari d'Organització, Pablo Echenique, la portaveu adjunta al Congrés, Ione Belarra, i la coportaveu de la formació, Noelia Vera, entre altres.

 

 

Retirat per cuidar els fills

Iglesias es va retirar de la primera línia de la política el 20 de desembre passat, quan va participar en el seu últim ple al Congrés. Després es va dedicar a temps complet a cuidar els bessons que ha tingut amb Irene Montero. Es van repartir així el 50% de l'atenció dels fills.

 

 

L'anunci del seu retorn va ser polèmic. Se'l veia d'esquena i amb el puny alçat sota la paraula "Vuelve" amb el pronom "él" ressaltat en un color diferent. El cartell va ser molt criticat per masclista, més encara perquè es va fer públic la vigília de la vaga feminista del 8M.

El secretari de Podem va fer un tuit reconeixent l'error del partit i dient que no s'hi sentia identificat.

ARXIVAT A:
Unides PodemPablo Iglesias
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut