Madrid

Pablo Iglesias s'imposa a Podem i recepta unitat amb humilitat

Iglesias demana unitat i humilitat perquè la gent i els pobles recuperin la sobirania i "per defensar el dret a decidir i els drets humans davant el feixisme que arriba a Europa"

RedaccióActualitzat

Podem es decanta per les tesis més combatives de Pablo Iglesias. Els afins a Iglesias han obtingut un 60% dels llocs de la cúpula, si s'inclouen les cadires de secretari general i els càrrecs autonòmics propers.

La nova direcció de Podem que sortirà de Vistalegre II estarà dominada pel secretari general Pablo Iglesias. Fins ara, pablistes i errejonistes estaven pràcticament igualats a la direcció.

La llista d'Iglesias ha obtingut 37 consellers dels 62 que hi ha al Consell Ciutadà. Iñigo Errejón n'ha obtingut 23 i dos més han estat per als anomenats Anticapitalistes de Miguel Urbán. Aquesta tercera llista no tenia fins ara representació a l'executiva.

Amb els resultats d'avui, Iglesias es obté la majoria absoluta dins del Consell Ciutadà. A més dels 37 consellers, compta amb el suport de 9 dels 17 secretaris autonòmics, mentre que només 3 líders regionals s'han alienat amb Errejón.

Més de 155.000 vots

Més de 155.200 persones han participat de forma telemàtica o presencialment del procés de l'assemblea de Vistalegre II. La candidatura de Pablo Iglesias ha rebut 128.700 vots, molt per sobre dels 15.700 vots que ha obtingut el diputat autonòmic d'Andalusia Juan Moreno Yagüe.

I ha estat també el més votat en la llista al Consell Ciutadà, l'executiva de Podem, amb més de vuit milions de punts. Per darrere d'Iglesias es situa Pablo Echenique, que ha obtingut sis milions de punts. En tercer lloc ha quedat Íñigo Errejón, am 5,8 milions de vots i en quarta posició, la diputada per Madrid, Irene Montero.

Unitat i humilitat

Després de setmanes d'enfrontaments, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón s'han abraçat un cop s'ha conegut els resultats de les votacions, enmig dels crits dels participants a Vistalegre II que han tornat a reclamar "unitat" als dos dirigents. Una demanda que Pablo Iglesias assegura que tindrà molt en compte:

" Aquesta assemblea ens ha donat una ordre d'unitat i humilitat per aconseguir la justicia social i defensar el dret a decidir i els drets humans davant el fascisme que arriba a Europa. Unitat i humilitat per a portar al Parlament les demandes de la societat civil per ser millors sense assemblar-nos a la resta de partits."

Iglesias s'ha felicitat per l'alta participació de les bases de Podem a Vistalegre II i perquè no ha sigut "un congrés a la búlgara, amb braços de fusta i tupinades"

En una compareixença davant dels mitjans de comunicació, Íñigo Errejón ha evitat furgar en les ferides d'aquests dies i ha assegurat que està satisfet del debat i del resultat de les votacions. Errejón ha dit que el seu lloc serà on sigui més útil al partit.

 

 

Iglesias també s'ha imposat en les altres votacions en joc, la dels documents que marcaran les línies d'actuació de Podem els propers anys. Els documents polític, d'organització, ètic i d'igualtat proposats per l'equip del secretari general de Podem han estat els que han aconseguit més suport de les bases de la formació morada. Es a dir, Iglesias aconsegueix tots els objectius que s'havia marcat per continuar al capdavant del partit.

El document polític guanyador, el de "Podem per a totes" el grup que lidera Pablo Iglesias, planteja una línia ideològica semblant a la que ha portat fins ara el partit. Aposten per recuperar la presència al carrer i enfortir el projecte propi, marcant distàncies amb altres formacions.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut