Madrid

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón encapçalaran llistes enfrontades per liderar Podem

La renúncia de Carolina Bescansa evidencia que les posicions són, ara com ara, irreconciliables de cara a l'assemblea ciutadana que ha de decidir el futur del partit

RedaccióActualitzat

Al final, l'acord no ha estat possible i Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, els dos líders de Podem, concorreran en llistes separades a l'assemblea ciutadana que ha d'establir la nova direcció del partit. La divisió era evident des de feia temps, però fins a l'últim moment cap dels bàndols ha volgut descartar obertament la possibilitat d'arribar a un pacte. Aquest dimecres es va tancar el termini per presentar candidatures a l'assemblea, i, finalment, Iglesias n'encapçalarà una d'enfrontada amb la d'Errejón.

El moviment més important per acostar-los el va iniciar fa un mes Carolina Bescansa, una de les dones fortes del partit. Aquest dimecres va llançar la tovallola i va anunciar que no formarà part de cap de les llistes que optaran a liderar el partit. En les declaracions d'Iglesias aquest dimecres al matí al Congrés, ja quedava clar que hi hauria llistes separades. A pesar de tot, Iglesias va parlar d'unitat.

"Hem de continuar treballant, buscant el màxim nombre d'acords, encara que no ens posem d'acord en les llistes. El que és fonamental és que Podem continuï estan unit, i jo  treballaré perquè així sigui."

♦ Iglesias i Errejón escenifiquen el seu desacord als escons del Congrés

Iglesias, que en un principi no havia de figurar en cap llista, ara n'encapçalarà una per assegurar-se un lloc en la direcció del partit en el cas que perdés davant d'Errejón i hagués de dimitir com a secretari general. Errejón, per la seva banda, ha dit que està disposat a plegar si s'ha de posar en risc el partit.

"Cal ser responsables, posar la posició de cadascú darrere de la importància del projecte, i, en el cas remotíssim que arribéssim a un escenari d'incompatibilitat, jo posaria el meu càrrec a disposició del partit. Per sobre de tot hi ha el projecte."

♦ Carolina Bescansa deixa la direcció de Podem i no s'integrarà en cap candidatura

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut