Alguns dels joves que han increpat Pablo Iglesias en el seu retorn a la Complutense
Alguns dels joves que han increpat Pablo Iglesias en el seu retorn a la Complutense (EFE / Javier Lizón)
Madrid

Pablo Iglesias, esbroncat per estudiants en el seu retorn a la Complutense

Un grup de joves del Front Obrer han acusat el vicepresident del govern espanyol de ser un "venedor d'obrers" i de no fer prou per acabar amb els desnonaments

Actualitzat

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha estat interromput i increpat per una vintena de joves del col·lectiu d'esquerres Front Obrer, en un acte a la Universitat Complutense de Madrid.

Ha estat en el moment en què Iglesias havia d'intervenir en una conferència sobre feixisme a la Facultat de Ciències Polítiques de la UCM, de la qual va ser professor. Quan el líder de Podem ha començat a parlar, un dels joves l'ha interromput preguntant-li si no li feia "vergonya parlar de feixisme" quan la seva formació és "la primera culpable" de l'ascens de l'extrema dreta:

"La solució és acabar amb el capitalisme i acabar amb vosaltres."

El jove que encapçalava el boicot ha acusat Iglesias de ser una "esquerra decadent" que no està "arreglant res" i que representa "la putrefacció i no els joves obrers".

Bona part de la sala ha cridat "Fora feixistes de la universitat!", a la qual cosa els joves han respost "Fora venedors d'obrers de la universitat!".

 

 

Iglesias ha demanat que se'ls donés un micròfon perquè volia escoltar les seves reivindicacions, però els joves, que han rebutjat dialogar amb el líder d'Unides Podem, l'han acusat de no fer prou contra els desnonaments i de conformar-se amb reformes:

"Sou igual que Errejón i Carmena, no aneu a l'arrel del problema... l'únic que feu es viure del bote."

Iglesias ha emplaçat els joves a dialogar, però aquests ho han rebutjat i han abandonat la sala entre crits:

"Crec que dius algunes coses que són certes, però si em permeteu un consell, la radicalitat d'algú no està en allò que diu, sinó en allò que aconsegueix."

 

Pablo Iglesias, dirigint-se als joves que l'han esbroncat a la Complutense
Pablo Iglesias, dirigint-se als joves que l'han esbroncat a la Complutense (EFE / Javier Lizón)

 

El líder d'Unides Podem, que tornava a la facultat d'on va ser alumne i professor, ha demanat als joves poder "discutir sense interrompre":

"Accepto que ens digui traïdors i venuts al capitalisme, venedors d'obrers, però crec que potser no t'aniria malament escoltar."

Més tard, Iglesias ha dit que ha viscut els fets "amb total normalitat democràtica". En la mateixa línia, en un missatge a Twitter, ha defensat que "qualsevol que acudeixi a la universitat, i més si té responsabilitats polítiques, ha d'escoltar."

 

 

A la xerrada també hi havia la degana de la facultat, Esther del Campo, i l'exvicepresident de Bolívia Álvaro García Linera. En el seu retorn a la Facultat de Polítiques, l'actual vicepresident de l'executiu ha dit que sentia "nostàlgia" i que la seva voluntat era tornar a les aules:

"Jo abans que vicepresident i abans que polític, soc professor."

 

Rosa Díez: "Li han fet un 'escrache' com el que ell em va organitzar a mi"

A la mateixa sala on Iglesias ha fet la xerrada, la fundadora d'UPyD Rosa Díez va patir-hi un episodi similar l'octubre de 2010, en què l'ara vicepresident va assistir.

A la xarxa, Díez s'ha referit a l'esbroncada al líder de Podem a les xarxes socials i ha assegurat que els joves han "seguit l'exemple" d'Iglesias:

 

 

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasUnides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut