Pablo Iglesias es talla la cua: de la possible lectura política als mems a la xarxa
El canvi de look de Pablo Iglesias, de la cua als cabells curts (La Vanguardia/Dani Gago)

Pablo Iglesias es talla la cua: de la lectura política als mems a la xarxa

El fins fa poc vicepresident espanyol deixa enrere una imatge icònica una setmana després de deixar la política institucional

Actualitzat

La cua i, últimament, el monyo, han estat tota una icona del fins fa poc ministre i vicepresident espanyol Pablo Iglesias. Ara, una setmana després de les eleccions madrilenyes, l'exlíder de Podem ha estrenat "look" per a la nova vida que ha començat després d'abandonar la política.

El diari "La Vanguardia" ha publicat la imatge renovada d'Iglesias, amb els cabells curts. Un canvi radical que no seria notícia si no fos perquè la cua ha estat una part indissociable de la seva trajectòria política. No és en va que els seus detractors s'han referit a ell com "el Coletas" o, fins i tot, "Coletas rata", en el cas de l'extrema dreta de Vox.

Pablo Iglesias es talla la cua: de la possible lectura política als mems a la xarxa
Pablo Iglesias amb la icònica cua en un míting el mes d'abril (Reuters/Juan Medina)
Pablo Iglesias es talla la cua: de la possible lectura política als mems a la xarxa
La foto mostra Iglesias llegint el llibre de Pedro Vallín '¡Me cago en Godard!' (La Vanguardia/Dani Gago)


En duia quan era presentador de "La Tuerka", en l'època en què va capitalitzar la indignació del moviment 15M, ara farà 10 anys, per fundar Podem. I l'ha lluït com a eurodiputat, en audiències amb el rei d'Espanya, en festes del món del cinema o en trepitjar La Moncloa com a ministre.

La cua d'Iglesias es va convertir en qüestió de màrqueting polític, símbol d'una personalitat i un partit. Ell mateix va explicar que en duia des dels 15 anys i que només se la tallaria si perdia la cabellera.

En els últims mesos, però, ja l'havia canviat pel monyo i havia explicat a les xarxes que la calor i les estirades dels fills l'havien empès a fer el canvi.

 

De fet, segons ha explicat el delegat de TV3 i Catalunya Ràdio a Madrid Albert Calatrava, Iglesias havia promès que només es tallaria els cabells si tenia problemes d'alopècia o si l'hi demanaven els seus fills.

 

Iglesias no ha piulat el seu nou "look", però sí que ha canviat la descripció del seu perfil de Twitter. Ara hiu diu "Cavaller jedi segons Vallín 'You come at the king, you best not miss" Omar Little, una frase amb referències a Star Wars, The Wire i l'article de Pedro Vallín a La Vanguardia on s'ha desvelat la imatge renovada.

 


Carn de mem a les xarxes

El cas és que el nou tallat de cabells d'aquest professor de Ciències Polítiques de 42 anys ha engrescat les xarxes, que s'han omplert de mems i comentaris sobre el tema.

Després que la publicació OKDiario li ha trobat una semblança "inquietant" i "més que raonable" amb Stalin, el portaveu parlamentari d'Unides Podem, Pablo Echenique, ha replicat que el pioner va ser el madridista Sergio Ramos:

 

Per altres, la semblança és amb el Fary, per la composició de la imatge:


"Me'n deveu dues o tres", va dir la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, quan Iglesias va anunciar que deixava el govern espanyol per concórrer a les autonòmiques madrilenyes. Aquest dimecres, el PP de Madrid s'ha afanyat a atorgar-se el mèrit del canvi.

 

I la popular Cayetana Álvarez de Toledo ha fet un joc de paraules amb el monyo desaparegut:

 

No han faltat les comparacions amb el món dels toros, amb Díaz Ayuso fent-li el gest que marca el final d'una vida professional:

 

Li han trobat similituds amb la foto en solitari de l'exportaveu de Ciutadans al Congrés Juan Carlos Girauta:

 

Alguns han vist més de dretes el tallat que ara porta Iglesias i han tirat d'ironia, o bé s'han declarat sorpresos per un canvi com aquest:

 

 

Algú recorda una frase que se sol sentir bastant a les perruqueries.


O han portat a l'extrem el canvi capil·lar:


I qui veu els cabells curts com a una "evolució natural del pentinat" d'Iglesias és la periodista especialitzada en moda i comunicació política Patrycia Centeno.

 

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut