Pablo Iglesias, secretari general de Podem
Pablo Iglesias, secretari general de Podem

Pablo Iglesias diu que respecta Errejón, però l'acusa de ser útil al bipartidisme

Iglesias també ha dit que són víctimes d'una campanya per part del poder econòmic

RedaccióActualitzat

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha expressat el seu respecte per la decisió del seu exnúmero dos Íñigo Errejón de concórrer a les eleccions amb un altre partit que "hauria donat el vot gratis" al socialista Pedro Sánchez, però ha recordat que els inscrits de Podem assenyalen "un camí diferent".

"Nosaltres respectem tots els partits, també el d'Íñigo Errejón. Els nostres adversaris no són els partits, i molt menys els partits progressistes. Nosaltres no vam venir per ser una força subalterna amb el paper de decidir si governa el PP o governa el PSOE. Podem no va arribar a la política per ser útil al bipartidisme, sinó per ser útil al nostre poble. No som aquí per posar bona cara al poder. Som aquí per provocar canvis, no per apuntalar el que és vell. Nosaltres no trairem milions de persones que ens van votar perquè plantem cara, perquè no ens venem."

Pablo Iglesias, que ha entrat a la reunió amb la seva filla de dos mesos en braços, s'ha pronunciat així en la intervenció inicial davant del consell ciutadà estatal, el màxim òrgan de direcció de la formació morada.

La reunió s'ha convocat enmig d'una crisi per la fuga d'alguns càrrecs cap a la formació d'Íñigo Errejón. Tampoc ha assistit a la reunió la líder andalusa Teresa Rodríguez, que reclama crear a Andalusia una llista unitària amb Més País.

Pablo Iglesias:

"Hem de respectar que persones que van estar amb nosaltres en el passat pensin que el 2016 hauríem d'haver donat suport al govern de Pedro Sánchez... Són plantejaments legítims i hem de respectar-los, però vull recordar que les inscrites i inscrits de Podem, en consultes i en l'assemblea ciutadana, van assenyalar un camí diferent."

Iglesias diu que són víctimes d'una campanya per part del poder econòmic.

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasÍñigo Errejón
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut