La nova portaveu del grup popular al Congrés al costat del líder del partit (EFE)
La nova portaveu del grup popular al Congrés al costat del líder del partit (EFE)

Pablo Casado tria Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu al Congrés

Un any després d'assumir el lideratge del PP, Casado renova la cúpula del partit a la seva mida

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, Albert Rivera posava en marxa l'ampliació i renovació del consell general de Ciutadans, la cúpula del partit, amb la incorporació de membres afins al seu líder arran de les dimissions d'alguns crítics. I l'endemà ha estat Pablo Casado qui ha remodelat la direcció del Partit Popular a la seva mida, lliure dels "peatges" que va assumir fa un any amb el lideratge.

Casado no ha fet cas als sectors més moderats del partit i ha decidit nomenar Cayetana Álvarez de Toledo com a portaveu del grup popular al Congrés dels Diputats, malgrat la desfeta electoral de la seva formació a Catalunya, amb la candidatura que ella encapçalava.

La mateixa Álvarez de Toledo, única diputada electa que va obtenir el PP a Catalunya, admetia aquella nit electoral que havia estat una "derrota rotunda, contundent i molt clara" per als populars, que van perdre cinc diputats. Se'n feia "personalment responsable", de la davallada.

Davant de qui situa Álvarez de Toledo al sector dur del PP o en el seu passat crític amb el partit, Casado ha defensat el perfil "moderat i centrista" de la nova portaveu a la cambra baixa, i les seves posicions "fermes" en el debat polític.

El portaveu al Senat serà l'exalcalde de Vitòria Javier Maroto, envoltat per la polèmica per la seva designació com a senador de Castella i Lleó. Casado ha qualificat d'"injust" i "supremacista" el debat en el qual es pregunta a un polític "d'on ve o quins són els seus cognoms."

 

Casado s'acompanya dels seus afins en la cúpula del partit (EFE)​


El debat territorial marca el perfil del nou equip

En el nou Comitè de Direcció entra com a número tres la presidenta del PP navarrès, Ana Beltrán, que es fa càrrec de la vicesecretaria d'Organització, en substitució de Maroto. La vicesecretaria Territorial l'assumeix el madrileny Antonio González Terol. I la catalana Andrea Levy continua en la cúpula popular com a presidenta del Comitè de Drets i Garanties, en lloc de Rafael Hernando, que surt de la direcció.

 

La nova direcció del Partit Popular (EFE)

Pablo Casado ha admès que el debat territorial ha marcat gran part de les seves decisions. I ha insistit que havia dissenyat un equip per liderar l'oposició, però que també està preparat pel que pugui arribar, incloses unes eleccions.

El president dels populars ha assegurat que té la "consciència molt tranquil·la" pel fet que no s'hagi format encara govern, perquè això, ha dit, és només responsabilitat de Pedro Sánchez i no del seu partit. Ha subratllat que la seva formació no s'abstindrà per facilitar la investidura de Sánchez, i molt menys després del pacte a Navarra, on els socialistes governaran gràcies a l'abstenció de Bildu.

 

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoCayetana Álvarez de Toledo
Anar al contingut