Madrid

Otegi s'hauria reunit amb representants del PSE després de l'atemptat per mirar de salvar el procés de pau, segons "El Mundo"

Otegi s'hauria reunit amb el Partit dels Socialistes d'Euskadi després de l'atemptat de Barajas, segons "El Mundo". Les declaracions del líder abertzale en què demanava a ETA que es comprometi a respectar l'alto el foc serien fruit d'aquesta reunió. Segons aquest diari, després de l'atemptat hi va haver una trobada de totes dues formacions per mirar de salvar el procés de pau, i això explicaria que Zapatero trigués tant a donar per tancada aquesta possibilitat.

Actualitzat
Segons informa el diari en la seva edició impresa, al començament els contactes haurien estat indirectes i després haurien culminat amb una trobada d'alt nivell. Els representants de Batasuna haurien demanat al govern espanyol una setmana per aclarir la seva situació amb la banda terrorista.

"El Mundo" afegeix que la direcció de Batasuna es va comprometre a intentar pactar amb ETA una resposta relativament autònoma a l'atemptat. Segons el diari, els dirigents abertzales volien trobar una fórmula que no arribés a la condemna però que anés més lluny del que fins ara era habitual en Batasuna.

ETA estaria disposada, sempre segons el diari, a tornar als termes del març, però això no garantiria que no hi hagués més atemptats. Segons fonts no citades per "El Mundo", la banda no tindria la intenció d'anunciar que renuncia a la violència.

Ahir el portaveu del partit abertzale, Arnaldo Otegi, va demanar a ETA que mantingui intactes els continguts i objectius explicitats en el seu comunicat del 22 de març, quan va anunciar la treva.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut