País Basc

Otegi denuncia que "el full de ruta" de Zapatero consisteix a "quedar-nos exactament al mateix lloc que ara"

Coincidint amb el dia en què les juntes electorals proclamen les llistes que volen participar a les eleccions municipals i autonòmiques del dia 27 de maig, el líder de Batasuna ha contestat les paraules d'aquest diumenge del president José Luis Rodríguez Zapatero a Pamplona, on va assegurar que es compliria escrupolosament la llei de partits i que Navarra està bé com està. Per Otegi, Zapatero va evidenciar que "el seu full de ruta per solucionar les coses" consisteix a "quedar-nos exactament al mateix lloc" que ara. El líder de Batasuna ha denunciat també que els socialistes compten amb la "complicitat" d'un PNB que profetitza la "tornada de la catàstrofe" i a la confrontació armada sense fer res per evitar-ho.

Actualitzat

Otegi ha comparegut davant dels mitjans acompanyat de Jone Goirizelaia, Joseba Alvarez, Pernando Barrena, Karmelo Landa, Karmele Aierbe, Matti Iturralde i Blanca Martínez de San Vicente, caps de llista de Socialista Abertzaleak a les capitals de la comunitat autònoma basca i navarresa i a les juntes generals.

El dirigent abertzale ha defensat la importància de les eleccions com a "termomètre" per conèixer si es donen les condicions per portar a terme un procés polític. En aquest sentit, ha denunciat que davant els esforços de l'esquerra abertzale per posar-lo en marxa, el PNB i el PSOE "han dit "no" a la possibilitat d'un procés de diàleg i de negociació per un acord democràtic" i a la possibilitat d'unes eleccions democràtiques i de construir un procés de solucions polítiques.

D'aquesta manera, s'ha referit a la intervenció de Rodríguez Zapatero en un míting a Pamplona que, segons creu, va plantejar "amb claredat" que la seva alternativa als "esdeveniments permanents de l'esquerra abertzale és aplicar la llei de partits, "en la seva lletra i en el seu esperit, i que l'estatus polític de Navarra és inalterable, quan mai no ha estat sotmès a referèndum de la ciutadania de Navarra", ha dit Otegi.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut