Otegi té la intenció de tornar al primer pla polític (EFE)
Otegi té la intenció de tornar al primer pla polític (EFE)

Otegi defensa un "bloc històric" sobiranista amb ERC, EH Bildu i BNG el 28A

Proposa una fórmula com la que ja es fa servir a les eleccions europees perquè totes les nacions i pobles de l'Estat facin front al neofeixisme

RedaccióActualitzat

El coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, aposta per una candidatura unitària de partits sobiranistes i independentistes a les eleccions espanyoles. En un article al seu blog, Otegi defensa aplicar el mateix criteri que a les eleccions europees.

"El 28 d'abril és una oportunitat única per formar un bloc històric entre totes les nacions i pobles de l'Estat que facin front al neofeixisme, i obrir les portes a la nostra llibertat com a pobles sobirans."

El líder de Bildu assegura que l'avançament electoral no l'ha sorprès, però creu que es pot aprofitar per teixir aliances amb un programa comú.

"La defensa del dret a l'autodeterminació, un full de ruta per a la tornada a casa de presos i exiliats i el compromís en la defensa de polítiques que facin front al neoliberalisme i l'austericidi han de formar els eixos d'aquest programa comú."

Otegi creu que els bascos no poden "resignar-se a haver de triar entre el dolent i el pitjor" i veu possibilitat de condicionar polítiques del futur govern espanyol. Proposa una fórmula com la que ja es fa servir a les eleccions europees:

"EH Bildu ha estat capaç de formar una candidatura amb ERC, BNG i formacions de Canàries, asturianes, aragoneses... per a les eleccions europees. Ara ens cal fer el mateix exercici de suma per a les eleccions al Congrés i al Senat de Madrid."

Otegi argumenta que, més enllà de l'autodeterminació, l'aliança serviria per "frenar la dreta reaccionària".

"La suma de forces electoral i política de tots els sobiranistes, republicans i progressistes, és l'única garantia per frenar la dreta reaccionària i per condicionar l'acció de govern en la direcció d'una necessària democratització de l'Estat."

ARXIVAT A:
Eleccions europees 26MEleccions 28A
Anar al contingut