Sant Sebastià

Otegi assegura que l'aval d'Estrasburg a la il·legalització de Batasuna és "una batalla guanyada" per l'Estat

L'esquerra abertzale ha escenificat aquest dimecres el seu desacord amb la sentència del Tribunal Europeu dels Drets Humans sobre la il·legalització de Batasuna. L'exportaveu de la formació, Arnaldo Otegi, ha comparegut davant dels mitjans amb la dirigent d'ANV, Miren Legorburu, i l'històric dirigent d'Herri Batasuna Tasio Erkizia per valorar la decisió d'Estrasburg, que no els ha sorprès i suposa "un pas més enllà en la retallada de llibertats".

Actualitzat
Arnaldo Otegi afirma que l'aval del Tribunal Europeu dels Drets Humans a la il·legalització de Batasuna -fet públic aquest dimarts- és "una batalla guanyada" per l'estat espanyol, però que en cap cas no farà canviar les propostes de l'esquerra abertzale.

El líder abertzale diu que aquest aval d'Estrasburg allunya un escenari de solucions per a Euskadi, i davant la "retallada de llibertats" que suposa aposta per canviar-lo "per un de democràtic".

En darrer lloc, la sentència del tribunal europeu "segueix una filosofia instaurada per George Bush de guerra preventiva contra el terrorisme, en la qual la seguretat passa per davant de les llibertats". 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut