Atletisme

Oscar Pistorius es declara no culpable del càrrec d'assassinat premeditat sobre la seva parella

Oscar Pistorius s'ha declarat innocent davant el Tribunal Superior de Pretòria en la seva primera compareixença pel presumpte assassinat de la seva nòvia. Pistorious podria ser condemnat a cadena perpètua si el declaren culpable d'assassinat premeditat.

Actualitzat

Oscar Pistorius s'ha declarat innocent durant la seva primera compareixença davant el Tribunal Superior de Pretòria, que podria condemnar-lo a cadena perpètua si el declara culpable d'assassinat premeditat. L'advocat de l'atleta defensa que "no hi ha cap fonament" que suporti aquesta acusació, i nega que la parella mantingués una discussió durant la fatídica nit del 14 de febrer de l'any passat. Els veïns cridats a declarar, però, asseguren que van sentir "el terror i l'agonia" de la noia des de casa seva.

Han estat citats més de cent testimonis, que hauran d'ajudar a esbrinar si va ser un accident o una acció premeditada. Totes les parts accepten que Pistorius va matar a trets la seva companya i model Reeva Steenkamp. Però mentre un l'acusa de fer-ho conscientment, l'altra defensa que l'atleta ho feia pensant que disparava contra uns intrusos que havien entrat a casa seva. El matís és important, perquè va des de l'absolució fins als 25 anys de presó. Es calcula que caldran gairebé tres setmanes de judici i més de cent testimonis per trobar una resolució sòlida.

L'atleta, de 27 anys, fa un any que és en llibertat sota fiança, i ha contractat per al procés un prestigiós equip d'advocats, metges forenses i relacions públiques. La seva participació als Jocs Olímpics de Londres 2012, on va classificar-se per a la semifinal dels 400 llisos, li va valer el sobrenom de "Blade Runner". Aquesta fama que arrossega ha convertit el judici en un circ mediàtic que recorda el que es va escenificar al voltant del cas O. J. Simpson de finals dels anys 90. En aquella ocasió, el jugador de futbol americà va ser declarat "no culpable".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut