Barcelona

Osácar i el director d'Infraestructures.cat, en llibertat amb càrrecs

Llibertat amb càrrecs també per Josep Antoni Rosell, director general de l'empresa pública Inraestructures.cat

RedaccióActualitzat

El jutge del Vendrell que investiga el "cas del 3%" ha deixat en llibertat amb càrrecs l'extresorer de CDC Daniel Osácar, detingut aquest matí per la seva presumpta relació amb el pagament de comissions il·legals a la formació nacionalista, encara que li ha retirat el passaport.

La Guàrdia Civil ha detingut Osácar, el domicili del qual va ser registrat el mes d'agost passat a la recerca de documentació relacionada amb el cas, per ser el responsable de la tresoreria de CDC en l'època en què es van adjudicar alguna de les obres que s'investiguen.

Durant la detenció, Osácar ha estat traslladat al Vendrell, on s'ha negat a declarar davant de la Guàrdia Civil.

Fonts de la seva defensa han avançat que Osácar també s'acolliria al dret a no declarar davant del jutge, quan passés a disposició del jutjat d'instrucció 1 del Vendrell, situat a pocs metres del quarter de la Guàrdia Civil, on ha comparegut aquest matí.

Osácar -també imputat en el "cas Palau"- ha utilitzat, doncs, la mateixa estratègia que l'ara tresorer del partit, Andreu Viloca, detingut dimecres i que dijous també es va negar a declarar tant davant de la Guàrdia Civil com al jutjat, i ho justifica perquè el cas està sota secret de sumari i no sap quines proves hi ha contra ells.

Detenció discreta

La detenció d'Osácar, que ja estava prevista aquest dimecres, però que es va ajornar per evitar que passés cap nit al calabós a causa del seu delicat estat de salut, s'ha fet amb total discreció. L'antic comptable de la formació ha estat detingut a casa seva a primera hora del matí. A tres quarts de nou, un cotxe blanc sense logotips de la Guàrdia Civil i sense cap agent uniformat se l'ha endut detingut sense emmanillar.

Antoni Rosell en llibertat amb càrrecs

Llibertat amb càrrecs també per Josep Antoni Rosell, director general de l'empresa pública Inraestructures.cat, encara que li manté la imputació i li retira el passaport. De moment, l'únic imputat a la presó és el tresorer dels convergents, Andreu Viloca.  Viloca ja ha comparegut davant el jutge i ha passat la primera nit a la presó després de negar-se a declarar. El jutge ha decretat per a ell presó provisional sense fiança comunicada per evitar la destrucció de proves.
 

 

El "cas Petrum", l'origen de tot plegat

L'operació s'emmarca en el "cas Petrum", que va saltar el 23 de juliol, quan la Guàrdia Civil va detenir tres membres de la família Sumarroca vinculats a Teyco. Entre els detinguts també hi havia l'exalcalde de Torredembarra Daniel Masagué, membre de CDC expulsat del partit després de ser imputat en un altre cas de suposada corrupció municipal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut