Daniel Osàcar a la Ciutat de la Justícia pel judici del cas Palau (ACN/Pol Solà)

Osàcar demana l'indult pel cas Palau en un nou intent per evitar la presó

L'extresorer de CDC ha d'ingressar dijous a la presó per complir una condemna de 3 anys i mig, però intenta la via que ja va provar, sense èxit, Fèlix Millet

Actualitzat

Quan falta menys d'una setmana perquè s'acabi el termini per entrar a la presó, l'extresorer de Convergència Democràtica Daniel Osàcar ha demanat un indult al govern espanyol i intenta que l'Audiència de Barcelona suspengui l'ingrés fins que es resolgui. Té dos dies per decidir-ho.

L'expresident del Palau, Fèlix Millet, també va demanar aquesta mesura de gràcia per evitar entrar a la presó, però l'Audiència l'ha rebutjat. Osàcar, que ara segueix la via de l'indult, havia optat per demanar empara al Tribunal Constitucional, però l'Audiència tampoc ho va considerar motiu suficient per suspendre l'execució de la sentència.

El tribunal va destacar que s'estava davant d'un delicte greu de corrupció política i que les malalties que tots dos al·legaven no són impediment per entrar a la presó.


3,5 anys de presó

L'extresorer de CDC, de 85 anys, ha de complir una condemna de tres anys i mig de presó pel cobrament de comissions il·legals, a través del Palau de la Música, a més d'una multa de 3,7 milions d'euros per un delicte de blanqueig de capitals, amb falsedat en document mercantil i falsedat comptable.

La condemna a presó de Daniel Osàcar -inicialment de quatre anys i cinc mesos- va quedar rebaixada després d'un recurs al Tribunal Suprem, que el va absoldre d'un delicte de tràfic d'influències, pel qual la primera sentència li imposava 11 mesos de presó.

El 25 d'aquest mes és la data límit perquè entrin a la presó tots els condemnats per l'espoli del Palau de la Música.

Dels 12 condemnats, la pena més alta és per a Fèlix Millet: nou anys i nou mesos de presó. Fins dilluns, té temps per presentar un recurs de súplica per la decisió del tribunal de no suspendre l'entrada a la presó mentre es resol la petició d'indult.

ARXIVAT A:
Cas Palau
Anar al contingut