Una associació musulmana denuncia Javier Ortega Smith per un delicte d'odi
Ortega Smith en una imatge d'arxiu

Ortega Smith, reprovat a l'Ajuntament de Madrid amb els vots en contra del PP

El PSOE, Més Madrid i Ciutadans han reprovat el secretari general de Vox per haver boicotejat actes contra la violència masclista

Actualitzat

L'Ajuntament de Madrid ha reprovat el portaveu municipal de Vox i secretari general de la formació, Javier Ortega Smith, "pels seus boicots i falta de respecte a les víctimes de la violència de gènere", cosa que ha dividit el govern municipal. El PP i Vox han votat en contra de la reprovació, però ha tirat endavant perquè Ciutadans hi ha votat a favor, juntament amb el PSOE i Més Madrid.

El grup municipal socialista va presentar ahir una moció d'urgència, on destacaven que "ha saltat pels aires" l'acord de mínims que representa la llei de violència de gènere, del 2004, perquè Vox ha situat la violència contra les dones "a la trinxera de la confrontació partidista".

 

L'Ajuntament no ha pogut firmar una declaració institucional sobre el Dia Internacional d'Erradicació de la Violència de Gènere, dilluns passat, perquè cal unanimitat i Vox s'hi oposa. A més, Ortega Smith va fer un discurs negant la violència masclista i va ignorar una dona víctima d'aquesta violència que el va increpar.

 

Nadia Otmani, ferida pel seu cunyat, increpa Javier Ortega Smith en l'acte institucional contra la violència masclista a l'Ajuntament de Madrid

 

Antecedents

Com recorda el text presentat pel PSOE, el grup de Vox ja s'havia absentat d'un homenatge, el 19 d'agost, a una veïna i mare d'un nen de 9 anys assassinada per la seva parella. I el 19 de setembre va boicotejar un minut de silenci a una dona de Ciudad Real, mare de dues nenes i assassinada per la seva exparella.

El secretari general de Vox ha insistit en el seu discurs de negar la violència masclista i ha dit que està en contra del discurs únic de l'esquerra:

"No venen a reprovar-me a mi, sinó a emmordassar tots aquells que legítimament volen donar veu a l'Espanya silenciada durant dècades, els que no accepten a ulls clucs el discurs únic."

 

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha justificat el vot en contra de la reprovació perquè seria "coartar el dret a la lliure expressió" i crearia un "precedent perillosíssim":

"Aquí hi ha en joc la llibertat d'expressió. Per detestables que ens semblin aquestes declaracions, estan emparades per la llibertat d'expressió. Distingim l'exercici d'una opinió de l'opinió que ens mereix."

La reprovació al portaveu de Vox a l'Ajuntament de Madrid i secretari general de la formació ha trigat poc, perquè s'ha fet al quart ple que celebra el consistori des de les últimes eleccions.

ARXIVAT A:
VoxViolència masclistaPP
Anar al contingut