L'Audiència de Barcelona ordena l'ingrés a la presó d'Oriol Pujol pel cas de les ITV

El fill de l'expresident Pujol encara pot recórrer la decisió de la magistrada

Actualitzat

L'Audiència de Barcelona dona deu dies a Oriol Pujol Ferrusola per ingressar voluntàriament a la presó. Així ho ha dictaminat la magistrada de la secció 20 de l'Audiència, encarregada de resoldre l'execució de la condemna al fill de l'expresident Jordi Pujol per l'anomenat cas de les ITV.

L'exdiputat de CiU està condemnat a dos anys i mig de presó per tràfic d'influències, delicte continuat de suborns i falsedat documental.

 

 

Oriol Pujol encara pot recórrer la resolució de la magistrada Carmen Zabalegui. En cas de presentar recurs, se suspendria el seu "ingrés efectiu" a la presó fins que la decisió no fos ferma.

 

Oriol Pujol té encara possibilitat de recórrer la resolució (EFE)

Pujol va acceptar la pena reconeixent que va cobrar comissions per influir, amb adjudicacions manipulades, en el mapa de les ITV; un pacte que va deixar la seva dona lliure de la presó.

El fill de Jordi Pujol havia demanat complir la pena amb treballs comunitaris en lloc d'entrar a la presó. La jutge, però, ho ha denegat.

La magistrada qualifica de "molt greus" els fets pel quals es condemna l'exsecretari general de CDC perquè "en comptes de prestar el servei a la societat inherent als seus càrrecs polítics, se'n va aprofitar en benefici propi. No va ser una acció aïllada -assenyala la interlocutòria-, sinó que era una manera d'actuar des de la seva privilegiada posició política i activitat pública, que es va prolongar entre el 2010 i el 2012, i només va acabar quan l'estratagema va ser descobert."

La jutge considera que "no hi ha cap element extraordinari que aconselli la suspensió de la pena". Per tant, n'ordena l'internament a presó i recorda que el bon comportament i les circumstàncies personals poden afavorir permisos penitenciaris i la llibertat condicional més endavant.

La defensa d'Oriol Pujol està valorant ara la possibilitat de presentar un recurs contra aquesta decisió, que suspendria l'obligació d'entrar a presó fins que la resolució sigui ferma. El termini s'acaba dimarts que ve.

 

ARXIVAT A:
Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut